Gjermania për shkollen “Ibrahim Kelmendi” në Preshevë dhuron  50,000 euro. Nga vizita e sotme e  Drejtori i Përgjithshëm i Bankës gjermane  KFW për Evropën Roland Ziller të sheqëruar nga  kryetari i Preshevës Shqipërim Arifin në Preshevë, drejtoresha e SHF “Ibrahim Klemendi ” Besa Sahiti dhe ministri  Vulin  (Photo:  Press Presheva jonë)
Preshevë, 8 shkurt -Ministri i Punëve dhe Çështjeve Sociale, Aleksandër Vulin sot ka qendruar ne Preshevë. Ai i shoqeruar nga bankieri Roland Ziller dhe kryetari i Presheves Shqiperim Arifi kane vizituasr qendren strehimore te emigrantëve në Preshevë. Drejtori i Përgjithshëm i Bankës KFW për Zhvillim gjerman për Evropën dhe Azinë Roland Ziller u shpreh i kënaqur me kushtet në të cilat emigrantët banojnë në Preshevë.njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”
Ministri serb Vulin i shoqëruar nga kryetari Arifi në Preshevë në mesin e emigrantëve
Siq kemi raportuar dite me pare qindra emigrante dite  me apre versdhuna nga Subotica e Serbia qendrore drejt Preshevës?! cka nga disa orgnaiza joqveriate ne Presheve dhe Serbi u kritikua. Duke se ky skandal e solli sot edhe mnisirin Aleksnader Vulin në Preshevë ne prag te zgjedhjeve presidenciale.
Ky eshte nje projekt i ri i cili ka filluar ne nentor te vitit 2016. Iideja e ketij projekti eshte per t ju ofruar ndihmë qyteteve te cilat pranuar refugjatet me qellim te  permisimin dhe vazhdimin e jetes se tyre normale siodomos ne këto dite te forfta dimri. Projekt ne fjalë nga banka gjermane  prej 5.4 milion euro. Ndryshe kreytari Presheves Shperim Arifi ka pershëndetur projektin ne fjalë.
Gjermania për shkollen “Ibrahim Kelmendi” në Preshevë dhuron  50,000 euro
Ndryshe, drejtori i Përgjithshëm i Bankës KFW për Zhvillim gjerman për Evropën dhe Azinë Roland Ziller u shpreh i kënaqur me kushtet në të cilat emigrantët banojnë në Preshevë. Me këte rast Gjermania për shkollen “Ibrahim Kelmendi” në Preshevë dhuron  50,000 euro. Drejtoresha e SHF “Ibrahim Klemendi ” Besa Sahiti permes agjencine e lajmeve “Presheva jonë” duike  falenderuar bankierin gjerman z.Ziller ka thënë  se “miku i mir sifet ne dite te veshtira..Falendeorjme në emrin tim personal, te meseuesve dhe te 1.500 nxenësve te kesaj shkolle Gjermanine nga zerma per këte mbeshtetje!”
“Ky është një projekt i ri dhe ka filluar zbatimin në nëntor të vitit të kaluar. Ideja është për të mbështetur komunat që janë të prekur nga një krizë migrimit dhe që pranojnë emigrantët. Njerëzit të cilët janë të gatshëm për të ndarë me të vetëmohimit izbeglicma duhet të marrë mbështetje dhe vlerësim në Gjermani “, ka thënë Ziller.
“Për ne është me rëndësi që të vazhdojë të mbështesë projekte të tilla me qëllim të përmirësimit të kushteve në shkollë. Mirënjohje për Qeverinë e Gjermanisë dhe natyrisht, Ministria e Punës dhe Punësimit, e cila është partneri ynë, dhe që na ndihmon për të menaxhuar kampin dhe për të marrë në këto fonde, “tha kryetari i komunës së Preshevës Arifi
SHPËRNDAJE