Është fjala këtu për  dy pikturat e Picassos: “Verre et pichet” (1944) dhe “Tete de Cheval” (1962), ku me 8 shkurt te vitit 2008 edhe Interpol kishte shpallur në kërikm hajdutët e pikturave të Picassos nga nje qender kulturore në Zvicër, të cilat ditëve të fundit janë  zbuluar në muzeun serbë në Beograd, njoftojnë  agjencia “Presheva Jonë” nga  Gjeneva.

 

Gjenevë, 8 tetor/AIK-Presheva Jonë

Autoritetet policore të Schwyz të Zvicrës kanë gjetur më fund në Serbi dy piktura të vjedhura para tri vitesh në Zvicër. Më konkretisht, në shkurtin  e vitit 2008  kishin humbur pa shejë pa dokë nga një Qendrër Kulturore “Seedam” të  Pfafikonit të këtij kantoni, dy pikturat e piktorit të njohur botëror Pablo Picasso.

Është fjala këtu për  dy pikturat e Picassos: “Verre et pichet” (1944) dhe “Tete de Cheval” (1962), ku me 8 shkurt te vitit 2008 edhe Interpol kishte shpallur në kërikm hajdutët e pikturave të Picassos nga nje qender kulturore në Zvicër, të cilat ditëve të fundit janë  zbuluar në muzeun serbë në Beograd, njoftojnë  agjencia “Presheva Jonë” nga  Gjeneva. Edhe pas zbulimit të pikturave të vjedhura në Beograd, autoritet serbe end enuk kanë dalur zyrtarisht se prej nga kanë ardhur pikturat e Picassos të gjetura në muzeun serbë, jane vjedhur apo ato jan eblere nga hajdutët.. Sipas agjencise zvicerane ATS piktura e posagjetur j (“Verre et pichet” dhe “Tete de Cheval”)  kapin vlerën prej 4.8 milionë frang apo rreth 4 milion eurosh.

SHPËRNDAJE