Mr. Adelina Shehu drejtoreshe e Shendetesise dhe mireqenies sociale sot ne Gjakove ka nderuar gazetarin nderkombetar nga Presheva ne Gjeneve me mirenjohje 

 

Gjakove, 14 maj -Me rastin e dites nderkombetare te shtypit dhe fjeles se lire drejtoreshen e Shendetesise dhe miriqenies sociale Mr. Adelina Shehu ka pritur sot ne kabinetin e saj ne Gakove publicistin dhe gazetarin tone te njohur ne organizatat nderkombetare ne Gjeneve Nefail Maliqin, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” nga Prishtina.

Shendetesia ne Gjakove dhe Kosove, emancipimi i femres shqiptare, sidomos liria e shtypit  por edhe integrimi i vendit në insitucionet nderkombëtare, migracioni, diaspora shqiptare dhe informimin si dhe të drejtat e njeriut ne Luginen e Preshevës ishin temë bisede nga takimi i drejtoreshen e Shendetsis dhe mireqnies social Mr. Adelina Shehu me gazetarin tone te njohur N.Maliqin.

Drejtoresha Shehu njoftoi z.Maliqin se Gjakova dhe Kosova janë në rrugë të mbare te integrimeve evropiane. Duke folur për femren shqiptare, ajo eshte e kenaqur me inkuadrimin e saj në insitucionet tona relevante si ne Gjakove ashtu edhe ne nivel shteteror, sidomos ato nga radhet e PDK-se te cilave ne kete drejtim ju eshte dhene hapsire dhe prioritet. Sa i perket bashkepunimit te Gjakoves, sektorit te shendetesise dhe mjekesise qe i udheheq znj.Shehu,  tha se kemi bashkepunim te mire edhe me SHB-te dhe nderkombetaret, ku jmei ne pritje te nje delegacioni prej dhjetera mjekesh boteror gjate kesja jave ne Gjakove.

Do perkujtuar se lidhjet e Mr. Adelina Shehu drejtoreshen e Shendetesise dhe mireqenies sociale me Presheven nuk datojne nga sot, kur dhe rroli dhe kontributi i saj gjate luftes (2001) e cila ju ofroi ndihme mjekesore ushtareve te UCPMB-se ne Luginen e Presheves.

Ndryshe ne fund drejtoresha e Shendetesise dhe mireqenies sociale Mr. Adelina Shehu, duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, i ka dhurar mirenjohje ne emer te qytetit te Gjakoves  duke e falemnderuar gazetarin tone ne organizatat botërore ne Gjeneve per angazhimin e tij dhe sensiblizimin e ceshjes se Kosovës, Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombetare.

SHPËRNDAJE