infantttCyrih, 26 shkurt   – Ne Cyrih te Zvicres eshte duke vazhduar Kongresi i jashtezakonshem i UEFA-s i cli po ndiqet nga 150 gazetare botërore, ne mesin e tyre edhe ai i agjencise së lajmeve “Presheva Jonë”. Ne lokalet e  Swissôtel te  Cyrihut ne pranine qindra pjesemarresve eshte mbajtur Kongresi i 11-të i jashtëzakonshme UEFA-s. Në mesin e delegacioneve të vendeve anëtare të UEFA-s jane prezent  edhe një delegacion shqiptarë nga Tirane të prirë nga Armando Duka, kryetar i KFSH-së. Kurse  nga mediat boterore, “Presheva Jonë” ishte i vetmi medium shqiptar e ftuar në këtë kongres.

 

Nga i derguariu yne sepcial ne Kongresine  UEFA-s

nefifa-300x231Pesë kandidatë për një vend, më shumë propozime se 20 minuta. So, ne diten edyte te kongresit te FIFA-s ne Cyrih Federata Ndërkombëtare do të sjellë të Kryesisë zëvendëson Sepp Blatter.
Premten në mëngjes në orën 9:30 të mëngjesit, do të mbahet në Kongresin e Jashtëzakonshëm të FIFA-s në Cyrih. Rendi i ditës ka dymbëdhjetë pikë. Pas adresën e mirëpritur, thirrja dhe deklaratën e konformitetit me statutet e thirrjen dhe përbërjen e Kongresit, për emërimin e scrutineers ose ndërprerjes së anëtarësisë dhe gjashtë takime të tjera kanosës kohë sa një ditë pa futboll, anëtarët e FIFA-s më në fund do të kalojë momentin e shumëpritur: zgjedhjen e presidentit të saj.
Pesë kandidatë janë ende në garë për të pasuar Sepp Blatter, pas përjashtimit të Michel Platini, i Liberisë Musa stabilitetin dhe trinidadian David Nakhid, sikur edhe  Luis Figo, Zico, David Ginola, Diego Maradona, Segun Odegbami, Kirsan Ilyumzhinov, Sepp Blatter etj..

Ky është Princi Ali i Jordanisë, Sheikh Salman ardhur nga Bahreini, Jerome Champagne nga Fracna, Afrika e Jugut Tokyo Sexwale, Gianni Infantino nje italo-zviceran.

Ne kuader te ketij kongresi, njekohesisht jane duke u zhvilluar garat pe rzghjedhjen e preasidneit te FIFA-s pas aferes se ish-shefi te saj Blatter.

Pe rmoemnti  ne keto zgehdje ne raundine apre eshte duke prire  italo-valezani Gianni Infantino me 88 vota)  i cli mund t egjendet ne krye të FIFA-s. me pas vjen Shejh Selman (85 vota)., Aty afer jane  edhe princi Ali dhe Jérôme Champagne2610073_full-lnd (1)

SHPËRNDAJE