Sipas kryemnistrit kosovar Ramush Haradinaj, të gjithë ata shqiptarë ne Kosovë e Shqipëri që mbështesin shkëmbimin e territoreve midis Serbisë dhe Kosovës, madje edhe media janë korruptuar, nga Rusia dhe punojnë për Putinin, shkruajnë sot gazetat ruse me shrkimin etitulluar “kryeministri i Kosovës Haradinai: Rusia sponsorizon ndarjen e Kosovës (“Премьер Косово Харадинай : Россия щедро спонсирует раздел Косово”) qe shkruajne për taksen e Krymenistrit te Kosovës Ramush Haradianjt vene Rusise dhe projektin e Thacit dhe Vucic për ndarjen  e Kosovës shrkuan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne po flasim për propozime për “korrigjimin e kufijve” midis Kosovës dhe Serbisë, në këmbim të territoreve të Serbisë Jugore të banuar nga shqiptarët – Preshevë dhe Bujanoc.

“Në veri të Kosovës janë gjetur rezerva ore prej 500 miliardë dollarësh (rreth 37 trilionë rubla). Në të njëjtën kohë, buxheti i Kosovës është 2 miliardë dollarë dhe buxheti i Shqipërisë është 4 miliardë dollarë. Të tilla janë llogaritjet e thjeshta të Rusisë “.

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj njoftoi ekzistencën e një projekti të caktuar për ndarjen e Kosovës, të financuar nga Rusia. (“Харадинай считает, что Россия лоббирует передачу севера Косово Сербии из-за значительных залежей руд на этой территории”) ka shkruar sot gazetat e Moskes  duke ju referuar agjencise ruse Regnum, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Sipas Haradinaj, të gjithë ata shqiptarë dhe kosovarë që mbështesin shkëmbimin e territoreve midis Serbisë dhe Kosovës, madje edhe media janë korruptuar nga Rusia dhe punojnë për Putinin.

Ndryshe, Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj i është kundërpërgjigjur presidentit rus, Vladimir Putin, duke pohuar se më shumë Amerikë dhe NATO në Ballkan, nënkupton më shumë paqe, stabilitet dhe zhvillim, por një prezencë ruse aktive në Ballkan, nënkupton të kundërtën e saj.

Nuk eshte kjo ehra e pare qe meidat ruse qe shrkuajne dhe sulmojne kyrtemnsitrit ramusdh Haradionaj, nese shikojme me heret shkrimet e gazetave rus eme tiktuj bombastik si: Ramush Haradinaj, agjenti  i NATO-s ne krye te qeverise se Kosovës duhet te rrëzohet …

Ja çfarë shkruajnë mediat ruse:
ВЕСТИ.RU: Presiedenti serb Nikoliç, komandantin e UÇK-së Haradinajn e quajti “qen” – që ka mësuar shijen e mishit njerëzor.

“Ish-kryeministri i Kosovës, i panjohur, Ramush Haradinaj, i liruar më parë nga Franca, duhet të dënohet. I këtij mendimi ishte Presidenti i Serbisë Tomisllav Nikoliq, duke e quajtur atë “qen”.

“Haradinaj është një qen që ka mësuar shijen e mishit të njeriut … Ne jemi të gatshëm të mbrojmë të gjithë dhe gjithçka që ne jemi urdhëruar të mbrojmë me kushtetutë”, thotë Nikoliç”, shkruan kjo media.

«Газета.Ru»: Qeveria e re miratohet në Kosovë (“«Газета.Ru»: В Косово утвердили новый состав правительства”). “Parlamenti i Republikës së panjohur të Kosovës përsëri zgjodhi ish-komandantin e luftës, Ramush Haradinaj si kryeministër”, ka shkruar gazeta ruse.haradinaj

SHPËRNDAJE