“Kembimi i territoreve loje me zjarr”, po thone ata ne Prishtine. Kosovaret e kam fjalen per disa lidere, nuk duan ndarjen e Kosoves, sepse edhe Veriun e Kosoves edhe Presheven per hire te karriges, duan t’ja lene Serbise siq jane sot. Ata me shume frikësohen nga destabilizimi i karriges, se sa i gjendjes, sepse Kosova ashtu keshut nga viti 1968 ka qene de destabilizuar, ku shqiptaret skane qene rehat, sikur sot qe nuk jane ata në Luginen e Preshevës.

 

Flamuri serb në Veriun e Kosovës dhe Luginen e Presheves në sy të «zjarrefikësve» kosovar

Gazetari “Presheva jonë” nga Mitrovica pyet: E shifni këtë foto, ku jemi, në Serbi apo Kosovë? Ne ishim ne Veri te Kosovës por aty er kishte vetem emrin “Veriiu i Kosoivës” sespe pame se aty si vinte ere Kosova, aty pame ploter flamuj te Sewrbise si ne Preshevë, pame vtuar me regjistrime si BG, KG, NI, VR madje edhe KM e PR pas gati dy decenie “clirim”?! Madje. Aty pame e degjuam se po flitnin shumica serbisht, po perdorin paren e Serbise sikur ne Presheve DIN etj…

Dhe lideret kosovar te shtrire diku ne plazhe per te deshmuar se janë “aktiv” permes fb dalin me deklerata pompoze «loje me zjarr» edhe pse ballkani gjithe ka qene me «zjarr». Dhe cudi, kta nga Prishtina behen zjarrëfikesa bash kur eshte ne pyetje qeshtja e Presheves?! Vec kesaj lideret kosovare me keto deklarata po ja ndihmojne deri ne nje mase edhe pushtetarëve te Lugines, sidomos atyre te njohur pro Beogradit dhe kunder levizjes se megjëve, sepse edhe atyre, do t’i trubullohet uji apo ju heqet tortja nga goja, ka shkjuar agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ne komentin e saj redaksional.

Sidoqofte, lideret kosovar edhe pse po shiten pak si diplomat e me shum servil para nderkombetareve edhe pse keta te fundit jane pro kembimit te territoreve, fort kush kah ja vare, sepse tjeter kush i “paswordat” e zgjidhjes se ceshtjes se Lugines se Preshevës. Per fund, nje keshille, liderëve te Kosoves qe jane kunder ndarjes apo kembimit te terriotereve, do te ishte mire, qe pasi te shofim flamurin e  Kosoves duek valuar ne Veri, atëhere ju besojme dhe te dalin lirisht me deklerata, sepse tash, halla veq ja ka kish fut shulin deres…

SHPËRNDAJE