Presidenti i Republikës së Kosovës Hashim Thaçi ka deklaruar se “qytetarët e Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës janë “komuniteti më i diskriminuar në Evropë”.  (“Građani Preševa, Bujanovca i Medveđe “najdiskriminisanija zajednica” u Evropi”) ka raportuar Tanjug.

Pas “Presheva Jonë” edhe Thaci e pranon takimin qe kishte se fundit me lideret nga Presheva

Por, sipas analisteve nga Lugina kjo deklarate e Hashim Thacit eshte e vonuar edhe pse ai qe 10-15 vite ishte vetshpallur “gardian” i shqiptareve jashte Kosovës. Por keto vite shumë  gjera, qeverite e Kosoves nuk bene asgje  per Luginen, madje as nje laps e as nje abetare nuk ishin ne gjendje te japin, pervec fjaleve dhe premtimeve ne prag te fushatave. Keto vitet shqiptaret e Medvegjes, Bujancoit dhe Preshevës perjetuan forma te ndryshme të diskriminimit si ne ekonomi, papunesi ashtu edhe ne kulture, arsim.. deri tek zbarzaj e Lugines se rezultata i politikave diskrminuese”

“Me liderët e Shqiptarëve të Luginës jam takuar. Tregimet e tyre të dhimbshme janë preokupim i të gjithë neve që ata ti gëzojnë të drejtat nacionale dhe demokratike dhe që të mos jen komuniteti më i diskriminuar në Evropë” ka deklaruar Thaçi, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Kosova gjithmonë do të interesohet për shqiptarët që jetojnë atje” ka thënë presidenti Thaçi duke shtuar se ai i kupton brengat e liderëve shqiptar në Luginën e Preshevës. Por fjalëve te Thcit me ne Presheve nuk i beson askush , msa Vucict. Presheva, karta e vonuar dhe e fundit e Thacit qe po mundohet ta pedore, pasi Serbia ripushtoi Veriun dhe pasi Thaci po deshton ne dialogun me Serbine ne Bruksel qe po shpien drejt kantonizimit te Kosoves, drejt ndarjes se Veriut, sibashkimit me Serbinë.

SHPËRNDAJE