Sot ne gazeten e Prishtines “Lajmi” eshte botuar shkrimi per viziten e presidentit turk ne kryeqytetion serb te titulluar: Erdogan ha byrek te shqiptarët midis Beogradit si zaknisht siq veprojne shpesh mediat kosovare pa cituar fare agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” edhe pse infomacionui ne fjale ishte i dalur nga kjo agjenci. Me keso “harresa” te jkolegeve tane vec jemi mesuar. Megjitha redaktorja e “Lajmit” (Flutura) tamam si flutur e korigjoi shkrimin shpejt e shpejtë duke i vene burimin e sakt “Presheva Jonë” cka edhe u tregua fer, duke kërkuar falje, se me nuk dot persërisim. Megjithse ky fer nuk mjafton sepse gjitha mediat tjera simotra e kane marrur shkrimin nga “Lajmi” e jo nga “Presheva jonë” për shkak lidhjeve të tyre med koleget e “Lajmit” apo gjelozine nga “Presheva jonë” e cila eshte bere nje agjenci me e shpejte dhe objektive, tashme edhe lidere mediale ne ballkan, shkrimet e së ciles sot po botohen dhe citohet ne mediat e mbare ballkanit dhe ato botërore. Lajmin e vizites se Erdoganit duke hequr emrin e “Presheva jonë” ” (Erdogan han burk të shiptareve ne Beograd) e kane botuar edhe disa portale ne Lugine te njohura si parazite ose te lidhura me Boegradin.

Tash koleget e “Presheva Jonë” cka me i bere qe skane “liodhje te forta ne me mediatb ne Prishtiine t ecdilet e kan te vetmen lidhje punen dhe gazetarine profesionale,m si zakiinsht shpoejt, objektiv dhe vetem te paret me lajme! Tashme lajmi me titull: “Erdogan han burk të shiptareve ne Beograd ” vec eshte botuar ne dids amediat tona shqiptare me bruifimin “fake” e je me burmin e sakt, te pnuar me djerse nga koleget nga Presheva. Duhet tedij e emdioat ksoavre edhe nje gjë se gazetaret e Lugines se Pesheves (ata te Presheva Jonë) punojne ne kushte ekterme te veshitira sa financiare ashtu edhe te kërcnimeev, tamam si dikur ato kosovare kur ishin nen Serbi, dmth para 1999. Dhe tash a ka kuptim te merren lajmet e “Presheva jone” te gatshme, cak s’eshte as njerëzore, as kolegiale e mos te flasim më profesionale.

Redaksisa “Presheva Jonë” vec me pague nje njeri qe te merret me koleget kosovare, duke kërkuart nga ta qe te permisojne “gabimin teknik” shkrimin e “vjedhura” nga agjencia jonë, as kjo s eshte normale?! Disa media ne Tirane duken “ma burra” ata ose marrin si duhet ljamin nga ne (duke vene burimine informacionit) os enuk e marrin fare (nuk koriten, se me vjedhe eshe marre) sidomos ato shtetore, per shkak censures, kontrollit sidimos kur eshte fjala me shkrimet e “nxehta” apo nacuionaliste qe ne i quajm em kombëtare, qe lidhen me Shqiptaret e Lugines, qe kerkojne bashkim me Kosove apo kragasimet sikur te fundit Presheva kerkon vetvendosje , pas Referenduimit te Katalaonjes, qe disa medi nga Shqiperia kane pasur frike t’i botjne per shka ndoshta ruajtjes se raportve te mira me Beogradin apo frikes nga Serbia, Rusia aoo Greqia?!

SHPËRNDAJE