Shqiptarët, ndër vite kanë qenë të dalluar në cdo sferë të jetës, aty ku e kanë pasur më të lehtë të depërtojnë, që nga koha e regjimit, kur përkundër represionit sidomos në fushën e arsimit, ata janë munduar që të gjejnë forma të ndryshme për të dalë nga “gëzhoja” e të qenurit të izoluar.

Në kuadër të këtyre përpjekjeve, ndër më të padëgjueshmit kanë qenë sportistët, e sidomos futbollistët e dashamirët e futbollit të cilët përkundër vështirësive politike, e financiare, asnjëherë nuk janë ndalur, kanë ndarë nga kafshata e gojës së familjeve, fëmijëve të tyre për të mbajtur gjallë ëndërrën për të pasur yjet e tyre të preferuar në futboll, për të pasur kampionët e tyre në fund të stinorit. Të tillë ka pasur shumë, disa nuk janë bile më në mesin tonë, e që do t’i gëzoheshin jashtë mase gjendjes së tanishme të futbollit në vend, do t’i gëzoheshin patjetër jo vetëm kombëtares tonë, e cila dorën në zemër sot përbëhet prej futbollistëve që luajnë në ligat jashtë Kosovës, por sidomos do të i gëzoheshin punës që po e bën Federata e Futbollit të Kosovës si dhe idealistët brenda sajë, ata që më së miri e dinë se cfarë sakrifivcë është bërë në kohën e regjimit, ata që kanë sakrifikuar për futbollin, në format sic e ceka më lartë.

Kosova dhe futbolli në vend me të vërtetë janë me fat që në krye të sajë kanë njerëz si presidenti i sajë z. Agim Ademi me shokë, si pasues të legjendës Fadil Vokrri, rrugën e të cilit po e vazhdojnë me intenzitet edhe më të lartë.

FFK kemi mësuar se këto dy vite një pjesë të madhe të potencialit të sajë si financiarë, ashtu edhe organizativ e kanë koncentruar në të ardhmen e futbollit, në shkollat e futbollit, aty ku “gatuhen” yjet e reja, që nesër të na bëjnë krenarë të gjithëve. Do theksuar patjetër se brenda 3-4 viteve të ardhshme, do të kemi mundësinë të “vjelim” frutat e para të investimit të madhë në shkollat e futbollit anë e mbanë Kosovës, duke u paraqitur yjet vendorë të Kosovës nëpër ekipet zinxhire, andaj juve tifozë të futbollit, ju ftojmë të kemi durim, sepse një e ardhme e ndritur po e pret futbollin e Kosovës, qofshim mirë me shëndet e ta jetojmë.

SHPËRNDAJE