Për te qenë në epiqendër të mediave ose për te “promovuar” vetveten para popullate se gjoja janë duke punuar per Kosovën, mediat e Thacit apo ministrat e tij po bëjnë c’mos për të mbuluar deshtimet e tyre si në lobim ashtu edhe ne diplomacinë e brisht, ka shkruar agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

 

Për te qene ne epiqender të mediave, ata madje zbulojne “skandale” si ai i fundit me ambasadorin rus apo letra e ministrit Hoxhajt derguar Guterres duke uruar ate si shef të ri te OKB-së, Hoxhaj,  pasi kishte marrur pergjigjen nga kabineti i diplomatiit portugez, para se te shapllesj zyrtarisht sekretar i pergjithshëm i OKB-së, MPJ e beri lajm te dites se “OKB  e njeh Hoxhaj si minsiter”. Por genjeshtra  edhe kesaj radhe kishte kembet e shkurtera dhe pas pak oresh u demantua nga OKB se kjo organizate ndërkombëtare duke phuar se nuk e nje Hoxhaj si minister, ka shkraur agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Portalet e Thacit me nje kembe presin pergjigjen e Gueterres nga New Yorku., OKB si do ta quajne Thacin, “Dear Mr. Hashim ” apo “Dear Mr. President”

Pas Hoxhaj ne këte loje eshte futur tash edhe presidenti kosovare Thaci (i zgjedhuri i PDK-LDK-së) duke uruar Sekretarin e ri të Përgjithshëm të Kombeve të Bashkuara, António Guterres, për marrjen e detyrës,  urim ky i cili eshte shkruar duket me shume per të marrur pergjigjie, kupto per te testuar veteveten. Nje zyrtar i OKB-së i ka thene agjencise së lajmeve “Presheva jonë” se “funksionaret e kosovare se pari dueht testuar vetevbten tek qytearet e tyre, e apstaj tek ne..”

Ky i fundit per dallim nga Hoxhaj duket me i menqur se ka uruar Gueterres bile pasi eshte zgjedhur sekretar i pergjithshem i OKB-së, qe sigurisht eshte kurreshtar dhe  sikur Hoxhaj pret letren se si do ta quante Thacin ne pergjigjien e zyrtarit te larte  te OKB-së si “presidenet” apo si “Hashim” edhe ate nëse do t’ja kthente pergjigjen e urimit, sepse keso letrash ne dite shefit te OKB -së iu arrijne se paku  500, mesuar agjencia e lajemeve “Presheva jonë” nga zyrtaret e OKB-së.

Sidoqofte mediat e Thacit jane duke pritur me nje kembë letren nga New Yorku se si do ta quajne Thacin “Dear Mr. Hashim ” apo “Dear Mr. President” Nëse do t’i thoshte “president” sigurisht do te pasoj lajmi “bum” sikur Hoxhaj, qe beri ngjarje dite në portalet e tyre.

 

Me këto letra të shpeshta drejtuar zyrtareve te larte te Kombevete Bashkura dhe jo vetme keyter pre dhe atyr ne Bruksel, duket se funksionaret kosovar sikur jane  duke testuar veten se sa “po ngrehin” apo  sa po i njeh OKB pasi shkelqimi i tyre  koheve te fundit ka renë dukshme ne popull, sidomos pas regresit ne Kosoves sidomos me deshtimin e liberelazimit te vizave, mos berjen e ushtrise,  me korrupcionin, me deshtimin e lobimit dhe diplomacise si dhe me dialogun me serbe te Beogradit me rikthimin  e telekomit serb me kodin e tyre ne Kosovë. Pastaj iunstalimin e murit me bkeimin e Editews dhe Gjures kui nis edhendarja e Kosovës ne Mitrovicë, injorimin dhe harresa e ceshtjes shqiptare te Lugines se Presheves nga “gardiani” i shqiptareve ne ballkan me emrin Hashim Thaci

 

 

 

SHPËRNDAJE