Ex-NATO soldier, ISIS general Lavdrim Muhaxheri, who was once pictured decapitating a prisoner, is back in Europe with up to 400 of his most trusted soldiers after fleeing the warzone in Syria, it has been claimed.

I maskuar si refugjatë dhe në gjendje të kalojnë kufijtë pa u identifikuar: Gjenerali i ISIS Lavdrim Muhaxhri eshte kthyer në Kosove me 400 ushtarë pasi iku nga Siria. Made shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve  burimeve në shërbimeve te  inteligjencës italiane.

Kosovari Lavdrim Muhaxheri është “kthyer në Evropë me 400 e ushtarëve të tij të besuar”thone  burimi i inteligjencës, due shtuar se njerëzit e maskuar si refugjatë kane arrtiur te depertojne ne ballkan.
Ish ushtari i NATO ka iku nga Siria i cili gjendet dikund në Evrope (Kosovan Lavdrim Muhaxheri , Ex-NATO soldier fled from Syria warzone after ISIS suffered huge military, Muhaxheri is ‘back in Europe with 400 of his trusted soldiers’. Intelligence source says men disguised themselves as refugees to reach Europe)

Shërbimet inteligjente italiane thonë se ish-puntëroi i NATO-s, Lavdrim Muhaxheri dhe ushtarët e tij, janë mes mijëra personave që kanë ikur pas humbjeve të betejave të ISIS-it në Siri.

Shumica e luftëtarëve besohet se janë maskuar si refugjatë për t’i kaluar kufijtë dhe për t’u futur në Evropë pa u identifikuar.

Muhaxheri, ndryshe i njohur si Abu Abdullah al Kosova, nuk është vetëm lider shqiptar i ISIS-it, por edhe një ndër figurat më publike, duke u njohur si rekrutues i një numri të madh të xhihadistëve të huaj.

Ai kishte shkuar në Siri në vitin 2012, dhe qysh atëherë është shfaqur në shumë video propagandistike, duke u bërë thirrje shqiptarëve t’i bashkohen xhihadit, e gjithashtu ka publikuar fotografi duke ia hequr kokën një mashkulli. Veç kësaj, ai ka publikuar edhe një video ku shihet duke e vrarë me granatahedhës një të burgosur.

SHPËRNDAJE