uefaraccgggGraffiti in Kosovo’s capital, Pristina, calls UEFA racist in Albanian. Photo by Robert O’Connor

 

 

Shqiptaret pak nervoz…

UEfathekvufuckyuPlatini, ne kohen kur ai ishte president i UEFA-s për “Presheva Jonë” ishte shprehur se “sa me përket mua, Kosova që sot në FIFA dhe UEFA..” Si do qe te jetë Platini ishte i mire apo jo, ishte pro serb apo pro shqiptar duket se te gjitha këto pyetjeve i 3 maji i dha një përgjigje se Kosova u bë anëtarë e UEFA-s kur Platini ishte ne aut, ka shkrua ne fund agjencia e lajmeve “Presheva jonë” Pra pyetja ishte se UEFA eshët raciste apo jo ? Pra, pas 3 majit kush duhet te kërkoj falje shqiptaret UEFA-s apo Platini shqiptarëve ? Shqiptaret pak nervoz… Thonë ne popull një fjalë: o i gëzuam mos u gëzo, o hidhëruam mos i hidhëro… Themi kështu sepse si gjithë popujt ne Ballkan, ndoshta shqiptaret pak me shume, janë disi me temperament sidomos ata qe i ndanë deti, përballë brigjeve italiane. Çka nuk është i rrallë krahasim mes italianeve dhe shqiptareve për nga dajaku i nxehte, temperamenti, d.m.th shqiptaret gufojnë shpejte.. Themi kështu sepse pas ndeshjes mes Serbisë dhe Shqipërisë edhe pa u shpallur rezultatet shqiptaret hodhe helm e vrer mbi UEFA-n deri sa edhe e quajtën raciste ?! se paku kështu u pa ne protestën e fundit ne Nyon te Zvicrës.

 

Tash pas anëtarësimit te Kosovë ne UEFA sikur na vie marre nga fjalët apo deklaratat tona. Ndokush mund te thotë “po valla si kemi thënë UEFA-s, por Platinit si proserbe e antishqiptar” Por edhe Platini nuk ka mundur te bëje aq shume apo siç kishim dëshiruar ne shqiptaret. Sa i përket Platinit edhe kreu i i FFSH-së z. Armand Duka por edhe ai i FFK-së Fadil Vokrri ne një interviste për agjencinë e lajmeve “Presheva jonë” ishte shprehur qarte se “Platini nuk është “antishqiptar”. “Platinit, nuk duhet t’i biem në qafë për farë Kosofobie, Përkundrazi ai është mik i shqiptarëve !..” ka thëne Fadil Vokrri. Sa i përket Platinit, ne kohen kur ai ishte president i UEFA-s për “Presheva Jonë” ishte shprehur se “sa me përket mua, Kosova që sot në FIFA dhe UEFA..”

 

Si do qe te jetë Platini ishte i mire apo jo, ishte pro serb apo pro shqiptar duket se te gjitha këto pyetje i 3 maji i dha një përgjigje se Kosova u be anëtarë e UEFA-s kur Platini ishte ne aut, ka shkrua ne fund agjencia e lajmeve “Presheva jonë” Pra pyetja ishte se UEFA eshët raciste apo jo ? Pra, pas 3 majit kush duhet te kërkoj falje shqiptaret UEFA-s apo Platini shqiptarëve ?

raciueuff

SHPËRNDAJE