gazazaParis, 27 maj  -Nga 2 maji i ketij viti nje cift  nga Kosova me tre foemije (shkolare9 ne Limoge te Frances bejne nje jete jasht normales, ata vetiuren e kane bere shpi. Ata kalojne diten e naten, aty ushqehen, aty fëmijet i bejnë detyrat e “shtëpisë” ?!, njofton agjencia e lajmeve “Persheva Jonë” duke ju referuar mediav franceze.

 

Mobilizimi për familjen kosovare pa kulem mbi kokë e cila ejotn qe dy muaj  ne veturë me 3 fëmijë?!

gazazaza“Nu kish ma keq se kur ne mengjes po shofim keta fëmije te cilet nga vetuar dalin shpejt e e shpejtë, per te  shkuar  drejt në shkollë, pa ngren fare mengjes ?!…” eshte ky shqetësimi dhe pyetja e qytetarvëe dhe shumë organizatave shtruar autoriteve t ekomnes dhe atyre fracneze te cilt jane  Solidarizuar me ket fmailje kosovare. Kjo fmailje ket jete ne vture e ben qe qe dy muaj…

 

Qendra Popular zbuloi historinë e një çifti dhe tre fëmijët e kombësisë kosovare që fle në makinën e tyre që nga 2 maj në Limoges. Ata përpiqen më kot për momentin, për të marrë azil në Francë. Një fqinj është mobilizuar për të ndihmuar çdo ditë.

Koha për shqyrtimin e kërkesës së tyre për azil, të huajt që jetojnë në Francë mund të hyni në strehim emergjent nëpërmjet qendrën e pranimit CADA për azilkërkuesit. Por sapo kërkesës për azil refuzuar nga zyra OFPRA francez për mbrojtjen e refugjatëve dhe personave pa shtetësi, ata nuk kanë qasje në atë banim.

Kjo është ajo që ndodh në familjen kosovare, babai i të cilit, nëna, dhe tre fëmijët jetojnë në një makinë në frontin e ndërtesave të qytetit të Henri Lafarge në Limoges që nga 2 maji i ketij viti.
Ata u larguan nga Kosova “pas kërcënimeve në lagjen e tyre” thotë Zymer Kolgeci, babai, i cili ka punuar si marator në vendin e tij. “Fëmijët shkojnë në shkollë. Ata hanë drekë në shkollë. Ne dush javën e Kryqit të Kuq, por ajo është e mbyllur shtunën dhe të dielën. Dhe ne do të shkojmë në “Resto du Coeur”. Tani, familja ka ende të drejtën e qëndrimit në Francë, sepse nëna tha se ka paraqitur një qëndrim mjekësore.gazazsdh

SHPËRNDAJE