mustafzvcrr

Prishtinë, 27 maj  -Siq kemi njoftuar njëherësh ministri i zviceran i mbrojtjes   (DDPS), Guy Parmelin. “Ushatret zvceran te Swisscoy-it do te qdnrojne ne Kosove deri athere sa do t ekt nevoje popullata. Zvicra do të vazhdoje te  ndihmojë Kosovën..” ka deklaruar miknsirit zvceran sot ne Prishtiunë nga   takimi me  Kryeministrin e Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, njfton agwj cia  elajemeve “Presheva jonë”.

Isa Muutafa nga ky takimi me zyrtarin e larte te shteti helvetik  mor pjesee dhe zëvendëskryeministri, Kujtim Shala dhe ministri i FSK-së, Haki Demolli te cilet  kane  njoftuar Parmelinin për sitaaten aktuale ne Kosovë, duke falnderuar qevrine zvcerane.

Kryeministri Mustafa foli edhe për procesin e transformimit të FSK-së në Forca të Armatosura, duke bërë të ditur se janë bërë të gjitha përgatitjet për këtë proces.

E, Këshilltari Federal, Parmelin ka folur edhe per rolin e ushatrve si dhe qverise zvceran ne Kosovë me qellim te veines s epaqes dhe stabiliteti ne rajon.  Parmelin theksoi vullnetin e Zvicrës për avancimin e bashkëpunimit dhe vazhdimin e mbështetjes për Kosovën. Gjatë takimit u bisedua edhe për zhvillimet politike në Kosovë, për proceset evropiane, lidhur me trupat zvicerane në kuadër të KFOR-it, si dhe për transformimin e FSK-së.

 

SHPËRNDAJE