Cyrih, 5 mars  -Fondi Humanitar për Preshevë, Bujanoc e Medvegjë në Zvicër po vazhdon mesuskese misonin e saj humanitar me nje ser aktivitetesh ne Zvicer dhe ne terren por edhe permes  plote takimesh me biznesmene, intelektualë e veprimtar te shquar te ceshtjes kombëtare.

Fondi Humanitare nga Presheva ne Zvicer pret nje delegacion nga Mihneni (ALBAN) ka priutur sot Adam Ullurein, bizensm

 

enin e njohur shqiptar ne Gjermani,  aktivist i shquar i ceshtjes kombëtare. Ne kete takim me z.Ulluri mori pjese z.Ahmet Bektashi, kryetar i Fondi Humanitar nga Presheva i shoqeruar nga Skender Derguti, Adnan Ymeri dhe Arsim Ramizi.

Kreret e Fondi Humanitar për Preshevë, Bujanoc e Medvegjë në Zvicër njftuan mysafioret nga Minheni dhe Gjenva, mbi rolin dhe aktivitetet e ketij fondacioni drejt realizimit te projektit madheshtor per ndertimin e 100 shtëpive per skamnoret ne Luginen e Preshevës. po ashtu ata premtuar z.Adam Ullurin se jane te gatshëm te bashkepunojne dhe mbeshtesin Albanet e Unitetit te Keshillit e cila organizate dite e sa vie po hase ne interesim te madh dhe po zgjeron rrejtin e saj, qe  tashme ka themeluar qendrat baza ne Tiranë, Prishtinë, Shkup, Stamboll, e se shpejti edhe ne Presheve, Ulcin e Janine si dhe qendra tjera ne diaspore ku shqiptaret dominojne numerikisht.

“Ne rrugen e Atedheu Therret, falenderojm mikpritjen e Shoqatave dhe Fondacionin e njohur humaniatr nga Presheva  me seli en Cyrih te Zvicres te cilët janë shembull i mire i orgnaizimeve humnaitare dhe si behet bashkimi i kokave qe permes  financave të parandalojn eksodin dhe te zhvillojne atedheun duke ndertum 100 Shtepi.”, ka deklaruar Adama Ulluri duke falendereuar Bajram Mulaj, kehsilltar i kyremnistreit per dipaore, qe ka ndermarrur inciativen te riformimit te diapsores shqipatre ne favor të progresit te  shtetit tonë..“ Ne këto takime z.Ulluri ishte i shoqeruar nga gazetari yne i njohur në Gjeneve Nafail Maliqi nga Presheva Jonë.L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes assises et costume

SHPËRNDAJE