Medvegjë, 28 prill -Zëvendës kryetari i Kuvendit Komunal të Medvegjës dhe përfaqësuesi i Partisë për Veprim Demokratik (PVD) Florim Sahiti, tha sot JUGpress që, ashtu si vitin e kaluar, tradicionale Dita 1 maj do te jete nje ngjarjet kulturore dhe sportive në fshatin Tupallë në Medvedev, ku jane ftuar presidentët e Shqipërisë Ilir Meta i Kosovës, Hashim Thaçi si dhe kryetarët e komunave të Kosovës që mbështeten në Medvegjën, Kamenicen, Prishtinën, dhe Fusha Kosoven, transbmeton agjencia  e lajmeve “Presehva Jonë”

“Ne gjithashtu i bëmë thirrje Presidentit dhe Kryeministrit të Serbisë,” tha Sahiti.
Ai nuk e pëlqeu shkrimin e disa mediave, te cila e kishin ngaterruar me nje deklarate te kryeministrit kosovar per agjencin e lajemeve “Presheva Jonë” qe koinicidon me manifestimin ne Medvegje i cili kishte shprehur gatishmeirne per ta vizituar Presheven, madje edhe Beogradin. 
Autoritetet lokale duket se e kane ngaterruar nje deklerate te kryeminstrit kosovar Ramush Haradinaj dhene agjencise se lajmeve “Presheva Jonë” e cila koncidon me kete manifestim ne Medvegje i cili nder tjera ishte shprehur i gatshjem ta vizitoj Presheven,  madje edhe Beogradin.

 

“Jo vetëm Preshevën, por jam i gatshëm të vizitoj edhe Beogradin, të prezantoj shtetin tim në ndonjë samit ndërkombëtar, nëse ftohem. Fundja vetëm me takime dhe vizita të ndërsjellta mes kryeministrave në rajon mund t’i kontribuojmë paqes dhe stabilitetit, në të rast fqinjësisë së mirë mes dy vendeve, sic jemi në Kosova me Serbinë dhe vendet ne rajon”, ka thënë kryeministri i Kosovës..” shkruan fillimisht “Sputnik” , duke ju referuar agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

Florim Sahirti tha se kryetari i komunës së Medvegjës Nebojsha Arsiq atë dhe zëvendës presidentin Lemi Djemi tani ngritur padi penale për thirrje Presidentit të Kosovës.

“Ne vitin e kaluar i bëmë thirrje presidentëve të Kosovës dhe Shqipërisë, por Arsic nuk na dha akuza penale në atë kohë,” tha Sahiti.


SHPËRNDAJE