Résultat de recherche d'images pour "slovenački policajci"Preshevë, 27 shkurt -Sllovenia sot ka dërgoi një grup prej 19 policësh në Luginën e Preshevës për të ndihmuar kolegët serbë të kontrollojnë rajonin, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva Jonë” duke perkujtuar se sllovent po ashtu ishjin te paret qe u instaluan ne Kosove para shkeputjes,  ne kohen e “Jugollavisë”

Zyrtarët e policisë sllovene do të kryejnë detyrat e tyre në kalimin e shtatorit në kufirin serbo-maqedonas, në komunën e Preshevës.

Ata do të punojnë në uniforma, do të përdorin automjete dhe pajisje zyrtare, thuhet në deklaratë.

Detyrat, të drejtat dhe detyrimet e punonjësve të policisë sllovene rregullohen me një protokoll të nënshkruar nga ministritë e brendshme të Sllovenisë dhe Serbisë dhe bazuar në një marrëveshje të nënshkruar më 6 dhjetor 2016 në Romë.

SHPËRNDAJE