pejaaaCyrih, 27 maj   -Kombëtarja e Shqipërisë në futboll është duke zhvilluar stërvitje në Austri, para fillimit të fazës finale për “Euro 2016” që do të mbahet në Francë. Nën drejtimin e trajnerit, Ganni De Biasi të pranishëm janë edhe 19 futbollistë tjetër.

Mirëpo, një ‘incident’ jo aq i këndshëm ka ndodhur para dy dite, kur mbrojtësi i kombëtares,  Mërgim Mavraj ka refuzuar që ta veshte fanellën në të cilin ishte e vendosur logoja e “Birrës Peja” jo pse si produkt shqiptar, por si produkt alkooli qe ne shume vende perendimore eshte e ndaluar reklama e alkoolot dhe duhanit ne vendet publike aq me teper te manipulohet me lojtare ne stadiume per interesa biznesi.

 

fifa-uefa11Ndryshe agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” sot ka kontaktuar zyrtaret e FIFA-s ne Cyrih dhe ata te UEFA-s ne Nyon.  “Alkooli dhe duhani ne shume mjedise boteroe jane te ndaluar te behet reklamë…Nuk dime se sa kjo ceshtje eshte e rregulluar apo  jo me legjislacionin shqiptar. Prandaj ceshte reklamave ne dresat e lojtareve eshte qeshtje qe ju takon shtetit, ne kete rrespektivisht ekipeve të  kombëtareve. Nese futbollistet pranojne dhe në marreveshje me klubin,  kjo mund te ndodhe qe ne tepine e gjelber ata te bejne reklame birrave apo cigareve edhe pse kjo natyre e reklamaave  nuk eshte e hijshme dhe e deshirueshme për  syte e qytetareve, sidomos per pulikun  adoloshent, për fëmijet, rinine nen 18 vjecë..” kane pohuar sot agjencise se lajmeve “Presheva jonë” ne Zvicer zyrtaret e UEFA-s dhe FIFA-s.

 

Ndërsa per rastin e Mavraj nje nga zyrtaret e shtëpive fubollistike nderkombëtare ka pohuar se “nuk duhet imponuar askujt t’i behet reklame ne trupin e tij dcia qe nuik e deshiron.  Nje impnim it ille  eshte kunder ligjeve nderkombëtare dhe ligjeve humane..aq me teper nese vitkima nuk e pine duhanin apo alkooholin. ndryshe kjo do te ishte manpulim dhe provokim..”

 

 

 

 

SHPËRNDAJE