PK, MK, MEDIENKONFERENZ, GBR CHE, ENGLAND SCHWEIZ, QUALIFIKATION, QUALIFIKATIONSSPIEL, GRUPPE G, UEFA, EURO, EM 12, EUROPAMEISTERSCHAFT, EURO12, EURO 2012, NATIONALMANNSCHAFT SCHWEIZ, NATIONALTEAM SCHWEIZ, FUSSBALLNATIONALMANNSCHAFT,“Unë mund t’ju siguroj se Zvicra s’ka asnjë problem me anëtarësimin e Kosovës të UEFA-s apo FIFA..” ka deklaruar sot për agjencine e lajmeve “Presheva jonë” ne Zvcer z.Marco von Ah zedhënes i Federaten e Futbollit ne Zvicer (ASF)

 

Bernë, 7 maj  -Pasi vendet anetare te UEFA-s ne kongresine fundit ne Budapeste me 4 maj i thane PO Kosovës disa gezetar jane kurioz te dine me shume se cilat vende i thanë JO, sese sa PO,  Kosoves ne UEFA, duke permendur ketu edhe emrin e Zvicres. Lidhur me këte agjencia e lajmeve “Prsheva jonë” ne Zvicer ka kontaktuar Federaten e Futbollit ne Zvicer (ASF) pikërisht  zedhenesin e saj z.Marco von Ah.

 

Marco von Ah: Unë mund t’ju siguroj se Zvicra s’ka asnjë problem me anëtarrsimin e Kosovës të UEFA-s apo FIFA

Lidhur me ate se ka votuar apo ka kundrrshtuar Zvicra anetaresimin e Kosoves ne UEFA, zyrtari i AFS ka pohuar se “pas një votimi të fshehtë, federata zvicerane nuk flet në publik. Rregullat duhet respektuar. Unë mund t’ju siguroj se Zvicra s’ka asnjë problem me anëtarrsimin e Kosovës të UEFA-s apo FIFA-s.. Nese thote ndokush se Zvicra paska kundershtuar, ju na jepni provat..”

Pytjes vijuese se hyrja e Kosovës si anëtar e re ie UEFA-s se a mund t’i shkaktoje pasoja për Federatën e Futbollit të Zvicrës (ASF) ne rast se disa nga ftubllistet me origjine kosovare do t’i largoheshin Nati-t? Zedhenesi i ASF z.Marco von Ah ne vazhdim eshte përgjigjur se “Zvicra  me zhvillime taktuale është e përgatitur mire perballe cdo situate.”

 

Sipas tij ashtu siq thote edhe kryetari i ASF-së “Shaqiri, Xhaka dhe Braimi gjithmonë luajn e me zemër për Zvicrën” !

Marco von Ah citon kryetarin e  Federates se Futbollit te Zvicres Laurent Prince i cili neë deklaratën e parë pas hyrjes së Kosovës si një anëtar i re e UEFA-s ka  phuar se “dëshira e tij ishte që futbollistët të cilët dikur kishin vendosur te luajne për Zvicrën, të vazhdojnë të luajnë për vendin tonë.”

 

Më me interes jane  “hetimet”,  te zbulohen se kush votoi e kush jo, apo fitorja e Kosovës ne UEFA  ?!.

Per fund, pamvaresisht se nga kush cilat portale apo nga kush dalin deklaratat  nga kreu i FFK-së apo dikush tjeter,  pas fitores se Kosoves ne UEFA qe merren me Zvicren votoi apo nuk votoi, duke pasur parasysh mardheniet e mira miqesore mes zviceranve dhe shqiptarëve,  rolin e Zvicres ne Kosovë si dhe bashkepunimin e mire te qeverise helvetike me Kosovën…dhe tash  a ka nevoje apo ku eshte intersi  shpèurthen, apo  të “ftohen” keto maredhënie te mira me deklarata te kota dhe te pavërtetuara kunder Zvicres ?! A ështe me interes te zbulohen se kush votoi e kush jo, apo fitorja e Kosovës ne UEFA  ?!.. ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

SHPËRNDAJE