???????????????????????????????Gazetari i “Presheva jonë” ka vizituar sot selinë e Federates se Gazetarëve Nderkombëtar (International Federation of Journalists-IFJ) ne Bruksel. Me kete rast gazetari nga Presheva-Gjeneva, njeherit kryetar i Asociacionit nderkombëtar i Gazetareve Shqiptar ne Zvicer dhe Evrope eshte pritur nga  Ernest Sagaga, pergjegjës i  Federates se Gazetarëve Nderkombëtar (IFJ-E) per Evrope, Renate Schroeder, drejtoreshe dhe Ricardo Gutierrez sekretra i pergjithshme i IFJ ne Bruksel.

 

Nga ky takim gazetarit dhe publicisit shqiptar nga Presheva-Gjenva ka shpguar sitautne emediave ne ballkanin e pasluftes te cilat ende vuajne nga nostalgjia komuniste dhe misheviciane.

Sipas zyrtarëve të Federatës Ndërkombëatre të Gazetarëve (IFJ) me seli në  Brukse, Serbia, sikur edhe Kosova e cila ka pretendon të jenë një vend demokraktik  dhe që synojnë për integrime duhet së pari të përmsojnë gjendje  e mediave,  lirinë e shtypit dhe të ndihmohen ato dhe jo te krijojnë kushte apo masa strikte që do të pengonin në punën  e tyre profesionale isq ka ndohur viteve te fundit  duke penguar ata ta luftojne krrupcionin dhe  krimin e organizuar.

Po ashtu ne fund zyrtrartet e IFJ ne Bruksel jane duke ndjekur me vemendje mediat serbe te cilat edne po vazhdojne me shirme me gjuheh e urrjetjes apo fyerjev ndaj shiptareve per cka jane paralajmeruar autoeirtete  Beogradit, duke kërkuar  nga ata , qe  te ndalet fyerja ndaj  shqiptaret me zhargonine  kohes se Miloshvcit si «siptari », sepse mund t’i nxisin mediat shqiptare t’i quajnë ata «shkie»???????????????????????????????

SHPËRNDAJE