Résultat de recherche d'images pour "europol police"Hagë, 7 nentopr  -Eurpol me ndihmen e policise greke ne Athine të hënën kanë çmontuar një kontrabandë të madhe të dokumenteve të falsifikuara,  për depertimin e shqiptarëve me destinacion te Britanisë së Madhe, njfton asgjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar burimeve te Europolit

Operacioni i prrie nga Europolit, ka çuar në zbulimin e katër punëtorive prodhuese tge dokumentacioneve falco ne Athinë. Të dyshuarit u arrestuan gjatë rrjetëzimit për dy ditë në fund të tetorit.

 

Nga erurpol meshet se ata janë kryesisht shqiptarë, të ndihmuar në veçanti nga grekët me origjinë shqiptare dhe tre sirianë. Te arresatari akuzohen se kanë ngritur një trafik të madh për t’u dhënë klientëve të tyre me një bateri të tërë letrash të rreme, duke filluar nga pasaportat, të pagueshme ndërmjet 400 dhe 500 euro, në sigurimet shoqërore ose kartat bankare.

imet e tij në Greqi dhe në të gjithë Evropën me postë dhe internet. Ai gjithashtu mori përsipër të organizonte transferimin e klientëve të tij në Britaninë e Madhe.

Nën presionin e homologëve të saj evropian, policia greke është forcuar që nga eksodi i madh i vitit 2015 dhe 2016 në Evropë, lufta e tij kundër kontrabandimit të emigrantëve dhe dokumenteve të rreme. Më parë, Athina është konsideruar prej kohësh një qendër e këtij trafiku në hyrjen lindore të Evropës.

SHPËRNDAJE