Bernë, 7 nentor -Sipas informacionit tona, një imam u arrestua këtë mëngjes në Zvicër, si pjesë e operacionit të gjerë anti-terrorist në rajonet Alpes-Maritimes dhe në Paris, njfton agjencvia e lajemeve “Preshevas Jonë” nga Zvicra duke ju referuar burimve policoree

Njeriu besohet të ketë radikalizuar disa nga të dyshuarit të arrestuar më herët në mëngjes në Menton (06), Aix-en-Provence (13), Champigny-sur-Marne (93) dhe Bobigny (94).

Rrjeti, i ndaluar këtë mëngjes, komunikoi nëpërmjet mesazheve të sigurta dhe planifikoi, sipas informacionit tonë, sulme në Nisë dhe Marsejë.

Ky operacion u krye së bashku me policinë e nën-Drejtorisë Antiterroriste (SDAT), Drejtorisë Ndërregionale të Policisë Gjyqësore të Marseille dhe Drejtorisë së Sigurisë së Brendshme (DGSI), me mbështetjen e RAID

Ajo u krye si pjesë e një hetimi paraprak të hapur majin e kaluar nga ana e seksionit antiterrorist të zyrës së prokurorit të Parisit për “komplot kriminal për një ndërmarrje terroriste”.

SHPËRNDAJE