Nje delegacion i Aleances Liberale Demokratike te Europes-ALDE i kryesuar nga Ilhan Kyuchyuk,deputet i Parlamentit Europian,Roman Jakic,ish iminster i Mbrotjes se Sllovenise dhe Andrew Burgess,keshilltar i presidentit te ALDE,i ngarkuar per Kosoven,te cilet po qendrojne per nje vizite zyrtare ne Kosove u priten nga drejtuesit e Partise Liberale te Kosoves dhe zevendes ministri i administrimit te Pushtetit Lokal, Gjergj Dedaj.

Dedaj  fillimish falenderoj euroliberalet per mbeshtetjen kruciale dhe historike te Kosoves dhe pranimin dhe bashkepunimin 20 vjeqar te PLK-se me ALDE dhe partite liberale demokratike te Europes si dhe i njohtoj zyrtaret e larte te ALDE  me situaten politike ne Kosove, procesin e demarkacionit,krijimit te asociacionit te komunave serbe,reformen e nevojshme  zgjedhore para zgjedhjeve te ardhshme,luften kunder korrupsionit,sundimin e ligjit dhe ceshtjen urgjente te liberalizimit te vizave dhe perspektiven europiane te Kosoves.

Njekohesisht kryeliberali Dedaj i ftoj euroliberalet per te marrur pjese ne Kongresin e VII-se Zgjedhore dhe shenimin e 25 vjetorit te themelimit dhe aktivitetit te PLK-se qe do te mbahen me 17 dhjetor 2016 ne Gjakove.

Nga ana e tyre euroliberalet inkurajuan drejtuesit e PLK-se per angazhimin e tyre per promovimin e vlerave europiane ne Kosove, standardet demokratike te shoqerise multietnike e multi kulturore te Kosoves, imazhit europian te Kosoves dhe demokratizimin e gjitheanshem te shoqerise Kosovare.

Njekohesisht ky delegacion u shprehe se euroliberalet mbeshtesin plotesisht procesin e liberalizimit te vizave dhe te perspektives europiane te Kosoves dhe vendeve te Ballkanit Perendimore.

SHPËRNDAJE