djuricPreshevë, 18 nentor  -Në Bruksel sot, pas tre ditë bisedimesh, ka konfirmuar marrëveshjen për zbatimin e marrëveshjes për telekomunikacionin midis Beogradit e Prishtinës palet jane pajtuar  të gjitha detajet e zbatimit të saj.

 

Gazeta Blic ne raportin e titulluar “Gjuric: Nise një epokë e re për Telekomin e Serbisë në Kosovë dhe Metohi” (“Đurić:Nastupila nova epoha za Telekom Srbija na Kosovu i Metohiji”) shkruan se  “drejtori i Zyrës për Kosovën e Metohinë Marko Gjuriq ka thënë se ka nisur një epokë e re e Telekomit të Serbia, se kompania do të jetë në dispozicion në të gjithë territorin e Republikës, duke përfshirë Kosovën dhe Metohinë, dhe se vlera e saj në tërësi të rritet.”, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

telleesd“Arritja e marrëveshjes për telekomunikacionin me Prishtinën është shumë e rëndësishme për interesat e Serbisë. Mënyrën se si ai zgjidhur çështjen e pronës tonë në Kosovë e Metohi është me rëndësi jetike, për shkak se ajo është e rëndësishme për zgjidhjen e çështjeve të tjera të pazgjidhura, ka thënë sot ministri i Punëve të Jashtme te Serbisë  Ivica Daçiç, shkruan gazeta Danas ne shrkimin evete te titzulluar: Daçiq: “Dështoi shantazhet Prishtinë” (“Dačić: Propale ucene Prištine“)

Ne vazhdim Gjuric ka thënë  se ai ka arritur një marrëveshje të rëndësishme në frekuencat dhe orarin e lokacioneve për transmetuesit të reja dhe stacioneve bazë të Telekomit të Serbisë.

“Për herë të parë, pas shumë vitesh, praktikisht nga Horgos në malin Sharr kemi përfunduar sistemin tonë telekomunikacionit.  Tani ne do të jetë në gjendje për kapacitet të plotë në krahinën tonë jugore dhe duke përdorur teknologjitë më të fundit “, ka thënë Gjuriq gazetarëve në Bruksel, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”.

 

Sipas tij “kjo do të thotë që mali Shar, Brezovica, Shtërpcë, Graçanicë dhe Kllokot të jetë 3G dhe 4G dhe internet me shpejtësi të lartë dhe çdo gjë që ka qenë deri më tani e mohoi.”

Në të njëjtën kohë, autoirtiet serbe kane konfirmuar se “marrëveshjen në lidhje me pronën dhe transferimin e saj në Telekom Serbia në kompani. U ra dakord që të gjitha të konfirmohet deri 29 nëntor të dokumenteve që do të konfirmojnë kryeqyteti të rrisë kompaninë Mts Telekom Serbia në Kosovë.”

 

SHPËRNDAJE