Për kryeministrinturk Erdogan, Sarkozi është duke kërkuar vota nga islamofobia që po nxisin edhe turcophobinë. Grupi i miqësisë Francë-Turqi në Asamblenë Kombëtare turk pushoi së ekzistuari të premten, pasi anëtarët e saj kishin vendosur të largohen në shenjë proteste ndaj miratimit nga Asambleja Kombëtare Franceze një propozim për një ligji që kriminalizon mohimin e gjenocidit.

Më parë, Kryeministri turk Rexhep Tajip Erdogan ka akuzuar Francën për  ” urrejtjen e myslimanëve dhe turke,” dhe për kryerjen e “gjenocid” në Algjeri. “Rreth 15% e popullsisë algjeriane u masakruan nga francezët nga viti 1945. Kjo është një genocid,”-ju tha ai në një konferencë.

“Presidenti francez Sarkozi filloi të kërkojë përfitime elektorale, duke përdorur urrejtjen e muslimanëve dhe turqit” tha Taip Erdogan në një konferencë në Stamboll. “Ky votim u zhvillua në Francë, në jë Francë, ku në lidhje me pesë milionë muslimanë, ka treguar qartë se si, racizmi dhe islamofobia diskriminimi ka arritur përmasa të rrezikshme në Francë dhe në Evropë “, ka nënizuar Kryeministri.

SHPËRNDAJE