i vitttBerlin, 30 gusht  -Sigurisht ju kujtohet nje lajm i mire ne mediat shqiptare dhe ato ne ballkan  me titull “Lind fëmija i parë emigrant në Luginë: Pagëzohet me emrin Presheva”. Eh, mu sot  (pikerisht me 26 gusht) ky femije emigrant me ermin Presheva ka ditlindjen, ka mbushur plote nje vit. Emigrant me emrin Presheva që lindi në Miratov sot i ka bërë një vit. “Preshefa jone” eshte kontaktuar nga peridereit dhe kane njoftuar se “ajo eshte shendoshe mire. I kan dalur dhëmbët, po ecë zhagza, ashtu zhagza si para nje viti qe shkonin prinderit dhe bashkevendait siroinae qe depertonin kufijve te ballkanit..deri ne Gjermani, Zvicer apo ne ndoje vend tjeter BE-se¨

Po ashtu, nga te njejta burime mesohet se Presheva qe gjendet shndosh e rehat ne Gjermani ka festuar ditleindjen e apre me nje torte ne forme  harte te Preshves ne t ecilen eshte shkruar emrin Presheva.

“Allahu i ruajt shiptaeret te cile tna dhane bukë, uje dxhe qumesht për fmijet tanë” thuhet ne letren e falemnderimin te familjes se Presheves derguar Lugines se Preshevës përmes  agjencise se lajmeve “Presheva Jonë”

“Në mesin e mijëra emigrantëve që po kalojnë ditëve të fundit nga Maqednia në Luginën e Preshevës janë edhe shumë fëmijë dhe femra, madje ne mesin e tyre edhe gra shtatzëna.” kishin sjklruar mediar shiptare dhe ato ne ballkan, duke ju refreraur burimeve te agjencise se lajemeve “Presheva jonë”

 

Ja lajmi i lindjes se foshnjes emigrant me emrin PRESHEVA dhene para nje viti

“Kështu dje në fshtin e Mirtaco ka lindur një grua siriane pak ore pas kalimit nga kthetrat e policisë maqedonase që dukej e traumatizuar. Gruaja nga Siria e cila lindi në kushte shumë të vështira në Miratoc të Preshevë, u dërgua në urgjencë nga spitali ushtarak të Nishit. Gjithçka shkoi mirë fatmirësisht, pasi gruaja u ndihmua nga mjekët e Qendrës Shëndetësore të Preshevës.

 

Agjencia e lajmeve “Presheva jonë”  ka kontaktuar me familjarët e gruas dhe ka mësuar se foshnja do të pagëzohet me emrin Presheva, në shenjë jo vetëm kujtimi, por edhe respekti ndaj këtij qyteti që iu ofrojë ndihmë në këto momente më të vështira.

“Sa ishim rrugëve të Maqedonisë, kur kushërira ime ishte shtatzënë e kishim biseduar emrin e foshnjës se si ta pagëzojmë. Aty patëm vendos se në cilin vend do të lind, emrin e atij vendi do t’ia lëmë në shenjë kujtimi. Po shyqyr Allahut që s’lindi në Maqedoni. Dhe ja fati në Preshevë, besojmë se do ta pagëzojmë po me këtë emër të bukur”, tha kushërira e “Preshevës”, Fatima.

SHPËRNDAJE