pollljBazel, 30 gusht -Sipas policise kantonale (BZ) armët e konfiskuar jane te  rrezikshme qe  paralizojne me  impulse elektrike.  Pronarët janë ekskluzivisht burra të moshës 21 deri 49 vjet. Pronar t eketyre armeve jane  një kosovar, një hungarez, një belg, dy franceze dhe dy zvicerane, njfotn agjencia e lajemeve “Presheva jonë”

Këto “llamba” janë të pajisura me një funksion shtesë: duke shtypur një buton, ata i kthejnë në armë me elektroshok, tha të hënën komanda e rojeve kufitare të rajonit Basel.

 

Rritje një gjenerator paralizuese shok elektrik në një elektrik dore është një shkelje e ligjit federal për armët, pajisje armëve dhe municionit. Armët janë konfiskuar nga rojet e kufirit dhe pronarët e tyre kanë pasur për të paguar në depozitë vend një gjobë prej disa qindra franga.

Armët e sekuestruara janë dorëzuar në zyrën e armëve të policisë kantonale të Basel City. Pronarët janë raportuar të Prokurorit Publik të kantonit.

SHPËRNDAJE