mujshslalss1Mujë Shala (djathtas), aktoivist i denje dhe kyreta i VV ne Zvicer: Shqiptarët në Zvicër dhe diasporë po mobilizohen, te gatshëm për protesten paqesor të 1 shtatorit ne Prishtinë.. Mbi 2000 mije shqiptare nga dispora jane ne rruge drejt Prishtinës !.. 

 

Nisen me motorra 650 shqiptarë nga Italia, Gjermania, Zvicra për ne Prishtinë. Mirupafshim me 1 shtator gaditu para Skenderbeut dhe Rugovës!

motorrrZhvillimet dramatike në Kosovë, demarkacioni, asociacini i komunave serbe qe u jap Krahines serbeve, papunesia, eksodi, prnto, papunesia, kapja e shteti nga mafia piltike  me mjaft shqetësim dhe dhimbje po i ndjekin edhe shqiptarët në Perëndim siudmos ne Gjemrnai, Zvcer, Itali, Frcne, Austiri..ne ato mjedise ku shqiptaret jane me se denduri.

 

Mbi 2000 mije shqiptare nga dispora jane ne rruge drejt Prishtinës !.. 
mooouuiKorrespeondeti i agjencia se lajmeve “Presheva jonë” ne Bruksel ka kontaktuar me shoqata mërgimtarësh ne ekto qendra evropiane si dhe agjenci të fluturimeve në Prishtinë dhe Shkup, nga të cilat ka mësuar se vetëm sot dhe neser në drejtim të Prishtinës dhe Shkupit jane nisur mbi 2000 shqiptare nga vendet perëndimore kush me aeroplan, aniuje.. e kush me atuobus apo me vetura, madje edhe me motorre ne grupe-grupe. Ne mesin e ketyre qindra  protuestuesve nga diaspora rruges per ne Prishtine nuk jane vetem shiptare nga Kosova , por edhe nga Maqednia, Presheva e Mali i Zi..sespe me këte qevri ndjehen te zhgenjyer dhe rrezikuar e cila qevri ka ngecur avancimin e procesve kombëtare edhe tek shqiptaret jashte Kosovës

motootttJo vetëm në Zvicër e Gjermania,  por gjithandej nëpër shtetet europiane dhe më gjërë diapsra shiptare eshez pezmetuar me qverine e Kosovës te cilen tahs e equan mafia politike. Sa i përket Demarkacionit me Malin e Zi, dipasora shiptare simdos ajo ne Gjewmrnai, Zvcer, Itali, France e Austri po ndjek me shumë shqetësim, insistimin e Qeverisë PRONTO te cileve do t ju jepet “shperblimi”  me 1 shtator.

“Tashmë nuk ka dyshim se kjo Qeveri ka kapur shtetin dhe përbëhet nga njerzë mafioz të nëntokës. Republika e Kosovës ka degraduar shumë dhe kjo Qeveri është duke rrezikuar shumë seriozisht, sovranitetin dhe integritetin territorial të saj. Natyrisht që kjo na shqetëson shumë…” kane deklaruar per agjencine e lajemeve “Presheva jonë” aktivstë te partive dhe shoqatave shqiptare nga Kosova ne Zvicer, Itali dhe Gjemmani.

Ky mllef dhe indinjatew te sjhakterrimit te shtetit te Kosovës ka shaktuar jo vetme reagime por edhe solidarizmim me opiziten shiptayre ne Kosovë. Agjencia  elajemeve “Presheva jonë” ka mesuar se para pakj nje qasti drejt Prishitnes jane nisur me motorra 650 shqiptare ne tri grupe ata nga Gjermania, Zvicra dhe Italia..

 

“Mirupafshim ne Prishtine me 1 shtator” gaditu para Skenderebut e Rugovës!
mooo“Mirupafshim ne Prishtine me 1 shtator” gaditut para Skenderebut e Rugovës ata u pershdneten me familjet e tyre.  “Au revoir, Rendez-vous à Pristina le 1er Septembre”, “Auf wiedersehen, Wir sehen uns in Pristina am 1. September”, “Addio, ci vediamo a Pristina il 1 ° settembre” jane keto pershndetjet e tyre sot me miqte gjerman, italian dhe zvceran e francezë, trasnmeton agjencia e lajemeve “Presheva jonë” e cila ka pranuar ca foto nga “ushataret” e integritetit te Republieksse Kosovës te cilet do t gjuane “bomba” e tym me ospuhi e motorreve te tyre me 1 shtator ne kryeqytetin e Kosoves ne Prishtine  pe ti thëne ik bandave kriminiale dhe mafias politike ne krye te shtetit te Kosovës!

moooztt

 

 

SHPËRNDAJE