???????????????????????????????Gjenevë, 29 shtator  -Elina Duni Quartet sonte per publiku zviceran dhe shqiptare mban nje  koncert në Zonën Velodrome e Plan-les-Ouates. Elina Duni paraqet ne  Area Velodrome e Plan-les-Ouates  me albumin e saj të katërt me radhe te titulluar Dallaendyshet.  Paralajmërimi per koncerti e sontëm te kengetares sone te njohur ne Zvicer e me gjere eshte bere ne shume media zvicerane, madje edhe automjete transporti si ne autobus, tramvaje etj (shiko foton) dhe ne lakalitete dhe sheshe publike,  njofton agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” nga Gjeneva

Elina Duni e lindur në Tiranë, Shqipëri, në një familje artisti, ajo në skenë për herë të parë doli në moshën pesë vjecare dhe kënduar për Radion dhe Televizionin Kombëtar dhe në festivale të fëmijëve të ndryshme. Në vitin 1992, pas rënies së regjimit komunist, ajo arrin në Zvicër dhe u zhvendos me nënën e tij në Gjenevë, ku ajo ka studiuar piano klasike dhe jazz zbuluar. Pas projekte të ndryshme muzikore, film dhe teatër, ajo studioi kënduar, përbërjen dhe pedagogji në Universitetin e Bernës Arteve, seksioni jazz.

Në vitin 2005, ajo krijoi Duni Quartet e Elina me Colin Vallon në piano, Patrice Moret në bas dhe Norbert Pfammatter në bateri. Një kthim në burime të muzikës që blends këngë Ballkanit popullore të xhazit. Pas tre albume si një kuartet, Elina Duni botuar në vitin 2014 në Kosovë dhe Shqipëri, albumin e tij të parë solo, si një kompozitor Muza e Zeze (Black Muse). Në vitin 2015, një album i ri është lëshuar Quartet: Dallendyshe (Swallow). këngët shqiptare gjenden këtu plot butësi dhe ritmit. eksplorim Fruta rrënjët e tij dhe të folklorit shqiptar e cila ngjall këngëtarin, ky album këndon për dashurinë, mërgimi dhe tregime të frymëzuara të historisë së trazuar të Ballkanit. Më shumë se një përzierje e zhanreve, Elina Duni ka krijuar stilin e tij, një tipar i veçantë që gjendet edhe në muzikën e tij narrative ndërprerë nga shënimet klasike dhe ritme të qëndrueshme.

SHPËRNDAJE