???????????????????????????????Bruksel, 29 shtator -Në Bruksel po vazhdojnë edhe sot bisedimet ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, për zbatimin e marrëveshjeve për telekomunikacion.  Bisedimet per katër ditë rresht ishin të fokusuara në kodin telefonik për Kosovën  me shifrat famoze +383, Por as pas katër ditesh (120 orë)  këtu në Bruksel asgjë e  re nga këto takime e bisedime maratonike.

 

Nga i derguari yne special ne Bruksel-BE

???????????????????????????????

Prefiksi 383 ndoshta mund të merret por mbetet një numër plotë mjegull apo me fusnote, kesaj radhe jo ndërkombëtare por të Serbisë, meqë 383 konsiderohet si një “numer i zonave te Serbisë” përderisa IUT ne Gjenevë nuk ka atribuuar këtë numër, njofton “Presheva jonë” nga Brukseli.

Perkunder deklaratave të larmishme një gjë tash dihet se Unioni i Telekomunikacionit Ndekrombëtar ne Gjeneve ka komfirmuar se numrat tre shifror nuk janë te IUT , sipas te cileve nuk ju është atribuar Kosoves. Sipas, nje diplomati evropian ne Bruksel “prefiksi telefonik për Kosovën 383 per te cilin jane duke biseduar qe kater dite rresht është kod i zonës territoriale të Serbisë”

Sonte në Bruksel normalisht eshte dasht të përfudojnë  bisedimet rreth kodit te telefonise, për cka të gjtha palet ne këtë drejtim janë në heshtje. Do perkujtuar se bisedimet kanë qënë para parë kater dite, nga 26 shtator deri me sot me 29 shtaor.

Agjencia  “Persheva Jonë” në kontakt me zyren e BE-së, gjjegjësisht me zj.Maja Kocijancic ka mesuar se bisedimet do te shtyhen edhe per 24 ore, deri atëhere ndoshta me ndonje lajm të mirë por edhe priten supriza

 

 

 

SHPËRNDAJE