Ish-luftëtarët e UÇK-së po vazhdojnë grevën para ndërtesës së qeverisë me kërkesën e njëjtë për përshpejtimin e miratimit të Ligjit për veteranët e UÇK-së. Ne falemderojmë ekipin e Agjencinë Informative nga Presheva delegacion ky i parë që viziton grevistët e veteranëve të UCK-së para objektit të qeverisë së Kosovës,u shpreh udhëheqësi i kësaj greve, Xhevdet Qeriqi.
Në mesin e këtyrë grevistëve takuam edhe grevistë nga Kosova Lindore,ish-pjestarë i UCK-së,sipas të cilit jemi lënë në harresë nga institucionet tona sikur në Kosovë ashtu edhe në Luginën e Preshevës,prandaj i riu nga Bilaqi apelon tek institucionet vendore që të trajtohen dhe përkujdesen më mirë familjarët e këtyre ish-luftëtarëve të lirisë në Kosovë dhe Luginë.

Udhëheqësi i kësaj greve, Xhevdet Qeriqi, ka i ka deklaruar AIK Presheva Jonë se edhe pse grevistët kanë hyrë në ditën e 32 dhe gjendja  e tyre sa vije e keqësohet,ata nuk e kanë ndërmend të ndale deri sa qeveria nuk i plotëson kërkesat e tyre të cilat u janë premtuar para një decenia.

SHPËRNDAJE