Preshevë, 31 maj -Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, tha ne Vienë se Kosova ka standardet më të larta të të drejtave të minoriteteve dhe nuk mund të krahasohet me qëndrimin e serbëve dhe shqiptarëve të Kosovës në Preshevë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ne vazhdim kyremnistrit shqptar Edira Rama ka dekalruiar se “Kosova është një shembull i shkëlqyer i respektimit të të drejtave të pakicave sot dhe nuk mund të krahasohet me atë se si trajtohen serbët në Kosovë dhe shqiptarët në Preshevë, Kosova ka standardet më të larta dhe vetëm pjesa tjetër mbetet prapa”

Njëkohesisht Rama foli edhe kesa radhe ne Viene për Shqipëri të Madhe, duke thënë se është koha që të gjithë e kupton se nuk ka plan tjetër përveç shqiptarëve në Shqipëri dhe Kosovë të hyjë në Bashkimin Evropian. “Unë nuk e di edhe ndër nacionalistët më të mëdha avokuar se një Shqipëri më të madhe. Ajo është përdorur si një justifikim për spastrim etnik”, tha kryeministri shqiptar.

SHPËRNDAJE