PRESHEVË, 15 qershor  -Muaji i Raamazanit eshte verejte jo vetem ne vende muslimane s ne vendet epunes ashut edhe ne trafiki apo shotrope, dyqane dhe aktivtet tjera… por edhe ne ato perendimore, sidomos ne ato vend me nje prani te konsiderushme te muslimaneve si ne Amerikë, France, Belgjikë, Gjermani apo Zvicer.  Keshtu po ndodhe edhe ma festen Fiter Bajramin i cli po shjnoeht me diknjite edhe ne keto vende te BV-së e jashta saj. Madje pe rhjire te rresdpektit te islamit, per hire te Fiter Bajram ka mbyell dyer te Organizata e Kombeve te Bashkuara  (OKB)  dhe 12 organizat tjera botere qe vprojne en GHjenvë si (HCR. ILO, IOM, UNESCO, ICRC etj..)

 

OKB: Rritet numri i muslimanëve në botë. Në vitin 2030 bota me 2.2 miliardë muslimanë

Popullsia muslimane do të rritet dy herë më shpejtë në krahasim me pjesëtarët e besimeve tjera, kështu që në vitin 2030 ajo do ta arrijë një të katërtën e popullsisë së botës, thuhet në raportin e fundit nga Qedra Nderkombëtare Hulumtimeve mbi relegjionin (“ Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life « ). ktë ngritje të mulsimanëve në botë e ka konfirmuar edhe OKB përmes një raport të fundit mbi relegjionin në planetin tonë,  transmeton agjencia e lajmeve « Presheva jonë »

Sipas ketij raporti Popullsia muslimane në botë pritet të rritet me rreth 35% në 20 vitet e ardhshme, në rritje nga 1.6 miliardë në 2010 – 2.200.000.000 deri në vitin 2030, sipas parashikimeve të reja të popullsisë.musllim,m

SHPËRNDAJE