Preshevë, 3 mars  -Presheva deri tash pos krizes politike  (diskriminimit) nga Beogradi  tash e ka rrok edhe kriza institucionale (lufta për karrigë) te cilat zhvillimet kane shqetesuar edhe qytetaret e Preshevës.  Ne redaksine tone po arrtijne letra, komente te ndryshme lavdrata, kritika por edhe sharje te cilat dica nuk i qesim se jane teper të renda,

Nje koment sot na ka rritur ku duket se eshte shkruar nga ndonje imam ne Presheve i cili eshte lutur sot mu ne diten e xhumasë për dite të mira në Prtesheve, merrne me mend se ku ka ardhur puna. Ja duaja e tij me poshte po ebotjme pa ndyrshime.,

 

Nje dua për Preshven tone në ket dit xhumaje, ne ket ditë t’madhe javore: O Allah na e ruaj Preshevën prej t’ligave e liderëve jepju mend per me menu mbarë! 
Lus Allahun qe te na jep nje udhheqes te mir e te sinqert ne qofts se shqiprim arifi eshte aq i mir per popullin allahu ja dhasht ket udhheqsi, ne qoft se sesht allahu e largoft.
Ky popull preshevar mjaft ka vujt nga lloj lloj anaalfabeti.
Vertet presheva ke me nje thellsi errsire shqiprimi sado pak hapi vizione. Allahu na rujt prap prej asaj errsire.
Rinija humbi ska mo rini ne preshev fal politikave te kaluara. Nqoft se vazhdohet kjo politik n’tardhen e Rinija ikin athu kend dojn ta udhheqin kta gjak pisa.
O zot une e dua at vend mos e lejo qe te spastrohet nga populli shqiptar. Dhe jepjav denimi e merituar atyre qe bejn mashtrime, vjedhje e lujn me at popull.
Apo ndoshta edhe e kemi meritu se po i bejme zullum vetvetes O Allah shkatrroj ata qe dojn ta marin nqaf ket lugin. O Allah bere qe gjith mon tket shqiptar nket vend. Allahu na shtoft nurin e lugines amin

SHPËRNDAJE