Kryetari i Luginës së Preshevës Jonuz Musliu, pas intervistës për “Presheva Jonë”, po çon peshë Serbinë, pasi këmbëngul në bashkimin e Luginës me shtetin amë të Kosovës, conform vullnetit të popullit etnik shqiptar të Medvegjës dhe Bujanocit në referendumin gjithpopullor të 1 e 2 marsit 1992.

Pas vdekjes së veprimtarit te shquar dhe liderit te Lugines se Presheves Jonuz Mussiut lidet e e Lujgines e kane harruan bashkimin me Kosovën?! Kryetari i Preshevës dhe Bujanocit u bënë copa duke u hangër me deklerata mevete e here per bashkëpunim me Boegradin.

Musliu për gazeten e Beogradit “Sputnjik”: Unë jetoj ne Bujanocin e Kosovës. Kryemnistri im eshte Rama

Musiu për mediat serbe ka thënë: “Unë jetoj në Bujanocin e Kosovës. Kryeministri im është Rama. Shqiptarët etnik nga Lugina e Preshevës duhet të bashkohen me Kosovën. Ne nuk do të jemi “Shqipëria e Madhe” me Nishin. Ne nuk do të heqim dorë prej saj, është e drejta jonë”.

Musliu ka mbështetur deklaratën e kryeministrit shqiptar Edi Rama dhe presidentit të Kosovës Hashim Thaçi për bashkimin  e Shqipërisë dhe Kosovës në një shtet, duke shtuar se pa Luginën e Preshevës, ai bashkim nuk ka kuptim

SHPËRNDAJE