Résultat de recherche d'images pour "lideret lugina shqiperim arifi"Preshevë, 16 koriik  -“Ashtu,  punoni në shërbim të qytetarëve dhe shtetit nga i cili merrni rrogë” (“Da radite u službi građana i države od koje primate platu..”) eshte ky medsazhi i Lëvizja Dveri serbe drejtuar liderve te Lugine se Prfeshves, sipas ciles levizje nuk ka rrezik nga Presheva, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Rrogat me te medha ne Serbi kane kryetaret dhe “sluzbenikat”  ne Luginen e Preshevës, bile edhe me te madhe se te Vucict, kane shkruar gazetat serbe ?!

Lëvizja Dveri serbe bëri thirrje liderëve politikë shqiptarë nga Presheva, Bujanoci dhe Medvegja për të vepruar në shërbim të “qytetarëve dhe shteteve qytetarët e të cilit për të marrë një pagë dhe jo qeveria vetë-vetëquajtur i Kosovës dhe mentorëve të saj perëndimorë.”

Në përgjigje të deklaratës së partive shqiptare nga Serbia jugore që kanë aplikuar për shqiptarët nga zona të marrin të njëjtin status si serbët në veri të Kosovës dhe Metohisë, dyert në një deklaratë të vlerësuar se kushtet e jetesës së serbëve të Kosovës “larg nga ato që dikush duhet gjithashtu të dëshirojë armikun e tij më të madh, e më tepër anëtarët e popullit të tij “.

“A liderët politikë të shqiptarëve në Serbinë jugore duan njerëzit e tyre për të si serbët në Kosovë dhe Metohi, ata jetojnë në frikë të vazhdueshme të sulmeve ndaj fëmijëve të tyre? A keni ndonjë dëshirë për të mbijetuar diçka të ngjashme me atë që serbët në Kosovë dhe Metohi të mbijetojnë më 17 mars 2018? Cilat janë të drejtat që gëzojnë serbët në Kosovë dhe Metohi, dhe ata kanë shqiptarët etnikë në Serbi ” pyeti Gate.

Duke deklaruar se Avokati që të gjithë qytetarët e Serbisë, pavarësisht përkatësisë etnike, fetare, politike apo ndonjë tjetër, duhet të kenë të drejta absolutisht të barabarta, Dveri vlerësohet të problemeve të tilla si padrejtësi dhe vështirësi në Serbi nuk do të zgjidhet “reheating intolerancës kombëtare dhe duke shpikur disa probleme të reja që nuk ekzistojnë “.

“Populli shqiptar dhe të gjithë popujt e tjerë që jetojnë në Serbi, fqinjët tanë për të respektuar dhe për të cilat ne mendojnë se shteti i përbashkët të ngritur nga hiri, një ditë, kur të shpëtoj nga autoritetet pushtuese dhe të ketë një shans për të ndërtuar një shtet në të cilën ne të gjithë do të jenë të krenar, “tha në një deklaratë.

Résultat de recherche d'images pour "riza dacic"

SHPËRNDAJE