Preshevë, 16 korrik  -“Xhihadistet do te sulmojne Kosoven”; “Isis me terrosite shqiptare do te slumojne Boegrdain me 28 qershor..”, “Shqiptaret do te sulmojne Veriun gjate boterorit” (Šiptari napadaju sever Kosova u toku Mundijala) jane keta vetem disa tituj ne meidta serbe qe kishin paralajmeruar te “marte te zeza” ne Kosovë here me lufte e here me sulme, por asnjera deri tash nuk kishte ndodhur, cka do te dukej normale, sepse per keto sulme nuk vendosin mediat serbe, shkruan agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Veriu i Kosoves “Shpetoi”…

Me konrtetisht, e perdtitshmja serbe “Informatori” në numrin 1866 të 13 qershorit 2018 publikoi teksti nën titullin: “Shqiptarët nuk e sulmuan Veriun e Kosovës gjatë boterorit (“Albanci nisu napali sever Kosova tokom Mundijala “) ka shrkuar sot gazeta serbe Cenzolovka.rs, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” në të cilën ata mbështeten në një njoftim të një burimi e Shërbimeve ruse, kuptohet KGB-së.

Duke qenë se Kampionati Botëror në Futboll përfundoi sot, më 15 korrik dhe se gjatë konkurrimit nuk ka pasur konflikte të armatosura në veri të Kosovës, ne mund ta karakterizojmë këtë lajme si një tjetër pa dashje duke ngritur panikun dhe atmosferën e frikës përmes Informatorit .

Kjo ditore, së pari në faqen e mbulimit dhe pastaj në faqet 2 dhe 3 të edicionit të lartpërmendur, pohoi se “përcjellësit në Prishtinë po planifikojnë të nisin një grevë në Kosovën e veriut pas zgjedhjeve të përgjithshme të 20 qershorit në futboll. Ata mendojnë se nuk do të ketë shumë zhurmë në mediat e botës, atëherë në lidhje me dhunën “.  Sikur t mos ishim mesuar me koto rrena e spekulime nga prpoganda e kuhinave serbe, sigurisht shptaret od t’i besonin ketij shtypi te verdhe.

Megjithatë, sipas mediave serbe, lajmi i rremë që kishte shtrirjen më të madhe ishte ai që thotë se ekipi brazilian u qëllua me gurë pas kthimit në shtëpi. Në lajmet me një foto te vjeter para tre muajve u gjetën ne  rreth 20 media vendase, përfshirë shërbimin publik, Politika, Danas, Blic, Informer …

SHPËRNDAJE