Azem Syla steht im Verdacht, eine Land-Mafia betrieben zu haben – mit Sozialgeldern

Prishtinë, 13 mars -Dje, gjykata në Prishtinë e refuzoi kërkesën e Prokurorisë për të zgjeruar kujdestarinë ndaj Azem Sylës. Deputeti kosovar lënë Zvicrën për abuzimin e sistemit shoqëror, njoftimi përkatës të agjencisë shqiptare të lajmeve “Presheva Jonë” në rajon.

TV ZVICERAN: AZEM SYLA Kosovo-Mafia, Null Toleranz für Raser, Showdown der Labour

 

Azem Syla, në rajon eshte i njohur si bos krimeve i akuzuar për të qenë udhëheqës i një grupi të organizuar që nëpërmjet aktiviteteve kriminale (TV zvcran: Azem Syla steht im Verdacht, eine Land-Mafia betrieben zu haben – mit Sozialgeldern) duke përfshirë ketu falsifikim të dokumenteve zyrtare dhe pagesën e ryshfetit për zyrtarët e shtetit, vlera e të cilit vlerësohet deri në 30 milionë.

Gjykata e aprovoi kërkesën për mbrojtje për lirimin e menjëhershëm të paraburgimit.

Ai është akuzuar për krimin e organizuar dhe pastrimin e parave, por më 20 shkurt, gjyqtarët e EULEX-it vendosi të transferojë dosjen Azem Syla me drejtësinë lokale të Kosovës, pavarësisht kundërshtimit të fortë të prokurorisë i cili denoncoi një vullnet mbyteni rastin. Dhe më 12 mars  u lirua ky person qe edhe em shtetin zviceran kishte abuzuar, te cilin e kishta larguar nga atje.

Do shtuar se ky deputet largohet nga Zvicra 15 maj 2012. Azem Syla, 60 vjecar ka marrur rrgoë te majme si deputet  dhe ka  marrur rrgoen tjeter nga Zvicra, ndihma nga kantoni i Solothurn ku jetonte. Për gjykatën, ai kihste bere shfrytezim  te rende me shtetin zvceran dhe abuzim me sistemin social zviceran. Per kete rast kane shkruar gjitha mediat zvcerane (“Der Kosovo-Parlamentarier Azem Syla ist vor Bundesgericht abgeblitzt und muss die Schweiz nun definitiv verlassen. Syla hatte in Solothurn als Invalider 426’000 Franken Unterstützung bezogen, daneben aber seine Politikerkarriere aufgebaut und doktoriert.”)

 

Ministër midis viteve 1999 dhe 2000, ai ka qenë anëtar i parlamentit në vitet e fundit në Parlamentin e Kosovës. Në të njëjtën kohë, pas marrjes së azilit në Zvicër në vitin 1994, ai mori ndihmë sociale. Ai mori lejen e tij të vendbanimit në vitin 1999.

SHPËRNDAJE