“Popullata e Sanxhakut kurrë nuk e kan mohuar përkatësinë kombëtare të prijësit më të shquar  të tyre  Aqif Blytës , i cili veproi  për këtë popull që nga formimi i Xhemijetit e deri në përfundim të Luftës së Dytë Botrore , por ka ardh edhe momenti  që ata tua bëjnë me dije shtetit serb se shumica e popullsisë së Sanxhakut janë me prejardhje shqiptare dhe këtë të vërtetë  nuk e mohojn..” ka thene historiani  Dr . Rexhep Shkrijel, raproton agjencia informative “Presheva Jone”

 

ka thnene vNovi Pazar, 25 gusht

 

Sanxhaklinjët  krenohen me të kaluarën, ata po i  nderojnë figurat  e shquara duke mbrojtë dhe ndriquar veprat  e tyre.

 

Ngjarjet e kohëve të fundit i ka detyru të thonë publikisht atë që opinion kosovarë e shqiptarë e ka pritë kaherë. Popullata e Sanxhakut kurrë nuk e kan mohuar përkatësinë kombëtare të prijësit më të shquar  të tyre  Aqif Blytës , i cili veproi  për këtë popull që nga formimi i Xhemijetit e deri në përfundim të Luftës së Dytë Botrore , por ka ardh edhe momenti  që ata tua bëjnë me dije shtetit serb se shumica e popullsisë së Sanxhakut janë me prejardhje shqiptare dhe këtë të vërtetë  nuk e mohojnë.

Boshnjakët dëshirojnë t’i nderojnë përsonalitetet kombëtare, por nuk dëshirojmë që t’i shfrytëzojmë  kundër bashkëqytetarëve  dhe  shtetit  tonë tha sot në press konferencën e BNV (Këshllit Kombëtar Boshnjak) historiani  Dr . Rexhep Shkrijel .

“Boshnjakët në Sanxhak janë krenarë për origjinën e tyre shqiptare,” tha ai, duke shtuar se populli boshnjakë këtë  nuk e fshehë  dhe me krenari e potencojmë  se  ”  pjesë e asaj  komponente të cilën e posedon edhe  Acif Effendiu” .

Ai përsëriti se Aqif Efendi Blyta është  “lider i padiskutueshëm i  Boshnjakiëve” dhe se si musliman ai nuk ka  mund të marrë medaljen naziste  , Kryqin e Hekurt,  tha për agjensinë Tanjug dhe transmetojnë mediat në Sanxhak dhe Serbi.

/Ismet Azizi/

SHPËRNDAJE