Résultat de recherche d'images pour "Dan oslobodjenja Bujanovca"Bujanoc, 7 shtator -Dita e sotme ne Bujanoc  sopt eshte festuar vbetem nga serbet (pa shqiptaret shumicë)  mneqerast jane organizuzar aktivtite me rastin e 7 shtator si Ditën e Çlirimit të Bujanocit, kupto 73-përvjetorin, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Situata rreth Ditës së Çlirimit të Bujanocit është komplikuar më tej nga fakti se pushteti lokal ende dërgon përfaqësuesin e saj zyrtare në festë, këtë herë ajo ishte Boban Pavlovic, kreu i departamentit komunal të financave dhe kryetar i Bujanocit SDS, e cila merr pjesë në qeveri.

Sipas kryetarit të Komitetit Bujanocit (SUBNOR) Bozhidar Nedeljkovicit për këtë organizatë nuk asnjë dyshim se kjo ditë duhet të shënohet si Dita e Çlirimit.

Në ceremoninë, e cila u organizua sot në parkun e qytetit të Bujanocit, ku kane rënë ushtarë dhe viktimat civile të luftës jane bene kuriora dhe  hedhur lule në bustin përkujtimore të “viktimave të terrorit fashist.”

Nxënësit e shkollës fillore “Branko Radicevic” të Bujanocit, të shoqëruar nga mësimdhënësit e tyre gjithashtu kanë dërguar kunorat e tyre.

SHPËRNDAJE