“Unë mendoj se është në interes të  popullit të Kosovës për të njohur të vërtetën mbi trafikun e organeve në rajon…” ka deklaruar sot senatori zviceran Dick Marty ne nje interviste dhënë “Swissinfo” njofton nga Gjenava asgjencia informative “Presheva Jonë”

Gjenevë, 6 tetor/ AIK-Presheva Jonë”

« Në Kosovë, deshëm  të imponojnë një të vërtetë zyrtare, duke thënë se një njëra anë ka pasur njerëz të mirë dhe të këqinj në anën tjetër, dhe se vendet perëndimore kanë mbështetur bombardimet  kuindër njerëzve të këqinj për të mbështetur njerëz të mirë. Është e vërtetë se qeveria serbe e Milosheviçit ka kryer krime të tmerrshme të luftës, por them se nga ana tjetër, asgjë nuk ka ndodhur është një gënjeshtër kolosale. Por, për vite, disa raporte të policisë, të inteligjencës dhe agjencitë ndërkombëtare, denoncoi krimet e kryera nga të dy anët dhe bashkëpunim në mes të politikës dhe krimit të organizuar në rajon.” Ka dekalruar sot në një intervistë për “Swissinfo” Duck Marty, njofton nga Gjenava asgjencia informative “Presheva Jonë”

 Sipas z.Marty, “me raportin tim për Këshillin e Evropës, unë më në fund ngrita zërin lartë për atë që tashmë  veq eshtë ditur. Unë nuk kam asnjë përfitim personal nga ky rast, megjithatë. Unë edhe krijoi disa armiqësi. Por e vërteta nuk mund të vetëkënaqur. Unë mendoj se është në interes të  popullt të Kosovës për të njohur të vërtetën dhe të ketë një demokraci transparente. Nuk ka drejtësi pa vërtetën, dhe nuk ka demokraci pa drejtësi. Një ekuacion shumë e thjeshtë, por ajo nuk duhet të harrohet…”

SHPËRNDAJE