Humaniteti dhe profesionalizmi në vepër:: Mediat lokale në Luginën e Preshevës sot kanë njoftua, duke ju referuar mediave serbe, kanë shkruar se  si një polic shqiptar nga Medvegja Agron Kosumi (43) ka shpëtuar jetën e  vajzës dy-vjeçare me emrin Tanja, raporton agjencia informative “Presheva Jonë”

Medvegjë, 6 tetor/ AIK-Persheva Jonë

E tërë ngajrja kishte ndodhur në mëngjesin e ores 4, kur Tanja e vogël kishte konsumuar një dozëtë lartë të një  droge.

Oficeri Agron Kosumi, ka shpëtuar Tanjën dy-vjeçare nga qyteti, e cila ishte ngulfatur, por intervenimi i shpejtë dhe profesionalizmi policit shqiptar bëri t’ia rikthente jetën voglushes e cila numëronte skeundat e fundit të ejtës së saj. Këtë gjest human, që plici shqiptare e konsideron si obligim qytetar, e bëri përmes frymëmarrje artificiale dhe masazhës në zemrës pasi që vajza kishte gëlltitur një sasi të madhe të tabletave të rrezikshme. Pas ketijintervenimi të polcit Agron Kosumit  Tanja ka filluar të marr frymë dhe më pas ajo është kthyer në jetë nortmale, ku menjëherë me veturën e tij e ka dërguar në ambulancë, prej nga edhe është bartë në spitalin e Leskocit, kanë njoftuar prindërit.

“Unë u kthye në shtëpi makinën e tij nga puna në lagjeren aty afër dhe vërejta një turme të jashtëzakonshme. Ndala,  duke menduar se dikush po thyen ligjin dhe rendin.  Megjithatë, kur unë ku jam ofrua edhe më afër, kam dëgjuar britmat njerëzve dhe pa një njeri mban në krah një fëmijë të vdekur pothuajse. Ajo nuk kishte shenja jetese, nuk merrte frymë fare dhe ishte nxire ne fytyre..”  ka shpjeguar  Kosumi.

 “Ajo e kishte humbur vetëdijen, nuk merrte frymë dhe nuk jepte asnjë shenjë jete, por fale”interevnimit të policit Agron atë sot e kemi gjallë në mesin tone..”, thuhet në letrën e familjes. Familje në vazhdim thekson që vajzën e kanë bartur në oborr, duke mos e ditur fare qafre  të bënin.

“Kur pashë se voglushen se sytë nisi t’i qelte, unë isha i lumtur sikur të lindte një fëmijë i mi. mendoj se kkjo ditë ishte më fatlume në ejtën time” ka pohuar shpëtimtari Kosumi.

SHPËRNDAJE