EKSKLUZIVE: ‘I love it’, është kjo kënga ime me të cilën mendoj se do ta përfaqësoj denjësisht Zvicrën..” thotë Albana Azizi në intervistën ekskluzive për agjencinë informative « Presheva Jonë ». Zviceranja Albana me origjiën nga Bujanoca tashmë  ka  konkurruar zyrtarisht për të prezentuar shtetin e Zvicrës në evenementin e festivalit me renome ndërkombëtare në  “Eurosong Contest 2012” në Azerbejxhan është me profesion stomatologe, aktualisht ajo studion në Akademinë Muzikore në Konservatoriumin e Bernit. thotë në zviceranja Albana Azizi me origjinë nga Bujanoca.

Gjenevë, 6 tetor / AIK-Presheva Jonë

Pra, këngëtarja e njohur shqiptare Albana Azizi ështe kandidate potenciale dhe serioze në mesin e 200 kandidatëve tjerë të cilën po ashtu kanë dëshirë të prezentojnë Zvicrën në këtë evenement kulturor  me karakter botëror në Azerbejxhan.  Por, siq thotë Albana, konkurencës nuk frikësohet, sepse siq kuptuam nga biseda me të, ajo posedon  zë të shkolluar si kuadër e dalur nga insitucioneve akademike muzikore të Zvicrës e cila po ashtu është njohëse e mirë e pianos. Bile « mësuesja e ime pianos e para më ka diktua pëdr  talent për këndim dhe ajo është inciatore bashkë me mamin tim që unë të jepem pas kngës, keshtu që edhe kisha filluar në ketë rrugë.. »

Albana në inetrvistë eksluzive akorduar sot  agjencisë informative « Presheva Jonë » ka dekalruar se « unë do të pretendoj të prezntoj Zvicrën  në « Ewrovision -2012 «   që do të mbahet vitin e ardhshëm në Azerbejxhan. Por deri atëherë ende jemi larg, pasi që për të arritur aty, duhet të kalojmë « provimin » e zërit në Zvicër ku juria profesionale do të bëjë klasifimin se kush do të ket jo vetëm fat,  por merita, aftësi për të prezentuar shtetin zivceran në Ewrovison -2012 », ku më 16 tetor të këtij viti do të vehotot. Prandaj, unë kërkoj mbështetje  nga gjithë shqiptarët që jetojnë dhe veprojnë  në Zvicër, të votojnë për mua se nuk do t’i zhgënjehen. Bashkëkombasit e mi kur votojnë për mua ata votojn edhe për  Zvicrën, votojnë edhe për Kosovën dhe shqiptarët.

Albana Azizi, për publikun shqiptare njihet  me emrin artistik “THAILA” e cila këto dy vitet njihet në skenën e muzikës duke  pushtuar ekrenet telvizive kombëtare dhe tash së fundi ato zvicerane.  Puibliku shqiptarë padyshim e njeh mire nga katër klipet e shkëlqyeshme  ne vecanit ao e këngës “Bye baby bye”, sikur ajo  ‘E vetmja femër’. Pastaj ajo në duet, me klipin e saj e ka bërë të njohur edhe më emrin e Hekuran Krasniqin perms këngës “Loçkë”

“Unë me këngë merrem që kur ja kam nisur te flasë, në fillim në fillim në përme skoncretve organizuar nga shkollat zvcierane ku ikam mësuar e më vonë kam prezentuasr në dia koncerte qofshionato zvicerane dhe shqiptare. 

Albana edhe pse e lindur në Bernë dhe pse është qyetare zvcierane,  ajo me krenari flet sI “shqiptare me rrënjë nga Bujanoci i Kosovë Lindore..”  dmth nga  origjina e babit të saj Bajrushit dhe nga e ëma nga Gjilani zonja Sebehate, edukatore.

Kënga për mua është një mëny e shëmdetit, shpirtit dhe jetës ime. Ajo është një dukuri që kënaqi veten por edhe të tjerët.

Se cfarë lexon dhe dëgjon Albana përjgigjet për agjencinë “Persheva Jonë” se “lexojë litearaturë zvicerane të autorëve të njohur bëtëror, padyshim lexoj edhe libra nga autorë shqiptare e herë pas here ndonjë gazetë shqipe kur më bie n’ dorë. Natyrisht jam edhe lexuese e pasionuar dhe vizitore e rregullt e web faqes së agjencisë informative kombërare “Presheva Jonë” prej nga mësoj shumë për vendilindjen e prindërve të mi, për Kosovën dhe shqiptarët…Ndërsa nga muzika e adhuroj dhe e dëgjoj kur më bie kohë si atë pop-rock, hip-hop, pastaj atë klasike, natyrisht edhe muzika jonë  popullore. Muzikat me dahire me kengët në stilin “oj lulija jonë me limona e me portokalla” apo ato tallava ju kam lënë të tjerëve, atyre që i dojnë..”

Se sa këngë dhe kilpe ka përgatitur dhe me cfarë meret aktualisht Albana Azizi për agjencinë tonë përgjigjet se “Për mua prioritet janë studimet dhe prindërit. Sepse sikur të mos të ishin këta dy faktorë unë nuk do të ish kaetu ku jam. Për momentin i kam 8 këngë të publikuara dhe 4 videoklipe dhe të pestin e kam gati..ku këngët i këndoj në gjuhën shqipe ndërsa njëra prej tyre është në anglisht.  Dhe me këngën ‘I love it’, mendoj se do të përfaqësoni denjësisht Zvicrën.

Pra, Albana Azizi, duke i uruar sukese besojmës e ajo do shkoj në Azerbejxhan në evenmentin ndërkombëtar për ta  përfaqësuar Zvicrën në « Ewrovsion – 2012″ pra për ta prezentuar Zvicrën me zë, ndërsa  me zemer shiptarët e me sharm Luginën e Preshevës..”Pas mabrimit të “Ewrovision-2012″kam ndërrmend të përrgatis një  klip  të bukur me pamje nga Buujjanoci, Prsheva e  Medvegja kushtuar trroojeeve tona etnke shqiptare..” na tha në fun të bisedës zonjusha Albana Azizi e cila, pos shqipes nje hedhe tri gjuhë tjera botërore.

SHPËRNDAJE