Image associéeBernë, 3 prill  -Një komando donte të anashkaloje dhe të rrëmbejë një kundërshtar, me ndihmën e Ambasadës Turke në Bernë. Zvicra ka hapur një hetim. Tentim rrembim i gulenistit ne Zvicër u bë e njohur qysh tash, para ca ditesh, ne muajin mars.

Ankaraja zyrtare dërgoi tre anëtarë të shërbimeve sekrete, MIT, në Zvicër. Misioni i tyre: për të hequr një kundërshtar turk që jeton në kantonin e Cyrihut. Komando përfituar gjithashtu nga ndihmën e dy punonjësve të nivelit të lartë të Ambasadës turke në Bernë, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” duke ju referuar TA dhe burimeve te saj në Zvicer

Projekti i tyre, megjithatë, u shpërnda nga Shërbimi Informativ i Konfederatës (SRC), i cili krijoi mbikëqyrje diskrete. Kundërzbulimi zviceran kihstze nuhatur qwysh me herewt ket afere, duke fotografuar një takim sekret në Oberland të Cyrihut në pasditen e gushtine  vitit 2016.

 

Ambasada turke e përfshirë

Komando MIT u përpoq të bindë Emin*, një bashkatdhetar, për të ndihmuar të hequr një njeri i paraqitur si armik i regjimit Erdogan. Ai dyshohet se mbështeste komplotët e grushtit të shtetit gjatë përpjekjes së grushtit të shtetit disa javë më parë, thonë agjentët pr TA, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”

Fotografitë e marra me këtë rast nga ana e Zvicrës kundër spiunazhit gjithashtu tregojnë praninë në këtë takim të dy anëtarëve të rangut të lartë të Ambasadës turke në Bernë. I pari është sekretari i dytë i ambasadës, Hakan Kamil Yerge.

Emri tjetër është Haci Mehmet Gani, i cili është i mirënjohur në komunitetin turk në Zvicër dhe një ish-zyrtar i shtypit i ambasadës. Ishte ai që e vënë skuadrën në kontakt me Emre, të dëshpëruar për shkak të borxheve të tij dhe ka avantazhin e ditur njeriun se Ankaraja dëshiron për të hequr.

Në këmbim për shërbimet e saj, Emin* ishte premtuar një shumë të holla dhe një jetë të lumtur në Turqi në qoftë se ai pranon të paguajë në ushqim të objektivit disa pika të GHB.

Synimi i komando është një sipërmarrës pesëdhjetë vjeçar i cili jeton në Cyrih për vite me rradhë. Ajo zhvillohet në lëvizjen e predikuesit Fethullah Gylen. Ai tani jeton nën mbrojtjen e policisë

Në fillim të vitit 2017, Emre ftohet nga Ministria Publike e Konfederatës si pjesë e hetimit të saj. Ai zbulon gjithçka për Carlo Bulletti, kreun e Departamentit të Mbrojtjes Shtetërore, i cili tashmë është i informuar mirë për rastin. Por ai gjithashtu paralajmëron ambasadën turke se ai është thirrur dhe do të thotë gjithçka.dhe nuk ka gjasa ta bëjë këtë. Haci Mehmet Gani nuk është më në Zvicër, por mbetet i akredituar si numri dy i ambasadës në Bernë.

SHPËRNDAJE