Image associéePreshevë,  28 qershor -Deputeti kosovar ne paralmetin serb ne Boegrda i ka dërguar një letër të hapur presidentit rus, Vladimir Putin, në të cilën ai i ka shkruar se Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic për Kosovën mund të përfundojë si kryeministri i vrarë Zoran Đinđić.Predsednica Kuvendi i Serbisë ka vlerësuar se MP kërcënoi kreun e shtetit

Kryetari i Parlamentit serb vlerësoi se një deputet po kërcënonte kreun e shtetit


Kryetarja e parlamentit serb Maja Gojkovic sot dënuar, tha ajo, kërcënimin Profeti President Slavisa Ristic Serbia Aleksandar Vucic.

Slavisha Ristic, me origjinë nga Kosova, i cili eshte anetzar i grupit parlamentar “Serbia e Re – Lëvizja për shpëtimin e Serbisë”, i dërgoi një letër Presidentit të Rusisë Vladimir Putin, në të cilën ai vuri në dukje situatës së vështirë politike të serbëve të Kosovës, duke shtuar se Vucic përgatitet të nënshkruajë një marrëveshje të plotë me Prishtinën dhe se “fati tragjik i të ndjerit kryeministër Zoran Gjingjiç paralajmëron se çfarë ndodh me ata që nuk e përmbushin premtimin “dhënë Perëndimit.

Kryetari i Kuvendit ka vlerësuar se “kërcënimet e tilla” janë “majën e agresionit politik dhe hipokrizisë” dhe se qëllimi i tyre është “dobëson pozitën e Serbisë dhe Presidentit Aleksandar Vuçiç.”

Gojkovic tha në një deklaratë shkruante se “e papranueshme që Serbia po kërcënon vdekjen e Presidentit të vendit. Unë jam i bindur se kërcënime të tilla monstruoze nga kushdo që të vijë, nuk do të dridhen Presidentin për të vazhduar luftën për të ruajtur Serbinë dhe popullin tonë në shtëpitë shekullore. Është ky Politika e privatësisë dhe Kryetari i Qeverisë së Serbisë ka mbështetjen e shumicës dërrmuese të deputetëve në parlamentin serb. “

SHPËRNDAJE