Për nder të Kurban Bajramit,  deputeti gjithpopullor ( PVD) z.Riza Halimi uron shqiptarët e Luginës së Preshevës Bajraminm e vogël, përmes ketij mesazhi:

Të nderuar qytetarë të Luginës së Preshevës, motra dhe vëllezër, bashkëkomabs të dashur, dëshiroj që t ju uroj nga zemra  Kurban Bajramit!  Duke e ditur rëndësinë dhe vlerat e ketij Bajrami  për ne myslimanët dhe  mbarë palnetin tonë, dëshiroj t’ju uroj të gjitha të mirat, shëndet dhe paqë dhe reahti në familjet tuaja dhe më gjerë.

 Festa e Kurban Bajramit duhet të na shërbejë  si shembull për të gjithë ne se si duhet vepruar mirësi, tolerancë dhe dashuri ndër vëllazërore ne vecanti duke u treguar solidar me ata që kanë neojë, me skamnorët, me invalidët dhe familjet e ish-luft¨tarve të UCPMB-së.

Pra, gëzuar dhe me festën e Kurban Bajramit dhe inshalla Allahu (xh.h) na i pranon gjitha lutjet dhe të shpërblyera të gjitha sakrificat e shqipatreve ga ana e  Allahut xh.h., thuhet ne fund të mesazhit të deputeti Halimi.

SHPËRNDAJE