Qindra shqipatre para Pallatit te Pralamentit Evropian demosntrojnë kudër rraportit te”Dick marty. * Në APE në Strasburg është dorëzuar petecioni prej 230 mijë firmave të shqiptarëve në ballkan, nga 8 milion sa janë !  *

DREJTPËRSËDREJTI NGA STRASBURGU

Starsburg, 25 janar / AIK-Presheva Jone (n.m)

Në kohën kur po hzvillohen punimet e sesionit të KiE për Kosovën rreth raportit të Dic Marty qindra shqiptarë të ardhur nga diapsora, kryesisht nga vendet e evropës perendimore janë duke protestuar. Protestuesit mbanin në duar flamurin kombëtar dhe flamurin shtetëror të Kosovës si dhe fotografi të shqiptarëve të masakruar si ajo e Recaukut dhe maskara tjera nga regjimi militar e paramilitar serb gjatë luftës në Kosovë. Protestuesit gjithashtu mbanin në duar edhe pankarte në të cilat kërkohej nga anëtarët e asamblesë së Këshillit të Evropës të hedhin poshtë këtë raport dhe të kanë parasysh krimet serbe në Kosovë.

Oratorë të kësaj demonstrate theksuan se krime ka bërë Serbia në Kosovë e jo Ushtria Çlirimtare e Kosovës. Shqiptarët nuk e kanë traditë të merren me trafikim të organeve të njeriut dhe se të gjitha ato që i shkruan Dik Marty janë shpifje monstruoze të fabrikuara nga kuzhinat serbe e ruse.

 

Delegacion i organizatave të dala nga lufta e UÇK-së, i prirë nga Muharrem Xhemajli të martën në Strasburg janë takuar me Sekretarin e Përgjithshëm të Asamblesë Parlamentare të Evropës z. Thorbjørn Jagland  dhe i kanë dorëzuar atij peticionin me nënshkrimet e mbi 230 mijë qytetarëve…

Ndërkohë këtu jashtë palaltit të APE-së janë tubura qindcra shqiptare nga diapsora të ardhur nga vednet e ndryshme evropaine për të potestuar kundër pretendimeve të Dik Martit për njollosur  luftën e drejtë të UÇK-së. Gjatë tri javëve të kaluara organizatat e dala nga luftërat e shqiptarëve në Kosovë, Maqedoni, Shqipëri, malit të Zi, të Preshevës, arritën të tubojnë 230 mijë nënshkrime kundër raportit të senatorit zviceran, nga tetë milion shqiptarë sa sot ka në ballkan, se janë pak a shumë komentoni ju vet.

SHPËRNDAJE