DRJETPËRSËDREJTI NGA STRASBURGU

Strasburg, 25 janar / AIK-Presheva Jonë (N.M)

Siq kemim njoftuar më pArë pohimet në këtë raport janë kundërshtuar ashpër nga Prishtina zyrtare, e veçanërisht nga kryeministri në largim i Kosovës, Hashim Thaçi, emri i të cilit është përmendur në të, duke e ndërlidhur me akuzat për “trafikim organesh, kontrabandim armësh dhe narkotikësh, Eshtë e pajustifikueshme që të çmitizojmë luftën e kryer nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës, me akuzat për trafik organesh gjatë kohës së saj. Një fakt të tillë, deputeti shqiptar Shpëtim Idrizi, sapo e ka deklaruar gjatë fjalës që mbajti në Asamblenë e Përgjithshme të Këshillit të Evropës, ku është duke u diskutuar raporti i raporterit Dick Marti për akuzat e tij në lidhje me trafikun e organeve, që pretendon se e kanë kryer luftëtarët kosovarë ndaj atyre serbe të vrarë.

Eshtë e pajustifikueshme që të çmitizojmë luftën e kryer nga Ushtria Çlirimtare e Kosovës, me akuzat për trafik organesh gjatë kohës së saj.

Një fakt të tillë, deputeti shqiptar Shpëtim Idrizi, sapo e ka deklaruar gjatë fjalës që mbajti në Asamblenë e Përgjithshme të Këshillit të Evropës, ku është duke u diskutuar raporti i raporterit Dik Marti për akuzat e tij në lidhje me trafikun e organeve, që pretendon se e kanë kryer luftëtarët kosovarë ndaj atyre serbe të vrarë.

Sipas Idrizit, raporti që pamë sot në KiE është i mbështetur nga Serbia dhe Rusia, e i hartuar pa asnjë takt.

 

SHPËRNDAJE