Preshevë, 29 qershor -Mandatarja për kryeministre të Serbisë Ana Brnabic ka  deklaruar sot ne Beograd se “dikush me siguri nuk i beson të dhënave se në listat zgjedhore ka një milion votues më shumë se sa numri i qytetarëve me te drejte vote në Serbi.”

Gjatë një debati në parlamentin e Serbisë, sipas agencise së lajmeve “Presheva jonë” Brnabic duke ju përgjigjur kritikave të opozitës nder tjerfa ka phura se “ai numri prej një milion votuesish hyn një numër i atyre që jetojnë në diasporë dhe ata në Preshevë dhe Bujanoc që kanë bojkotuar censuzin.”

Sipas znj. Anna Brnabic “një milion votues më shumë që nuk kanë marrë pjesë në cenzus, dhe siç e dini ndër të tjerash, në komunën e Preshevës dhe Bujanocit kanë bojkotuar cenzusin, te cilet  kanë të drejtë vote. Vec kesaj, ata janë njerëz që jetojnë jashtë vednit. Këta njerëz nuk kanë marrë pjesë në cenzus, por janë në lista zgjedhore dhe kanë të drejtë vote. Këta janë ata një milion votuesit qe po i diskutoni..”

SHPËRNDAJE