Ministri i Jashtëm serb Ivica Daçiq thotë se BE-ja dhe ata që thonë se Kosova është një rast i veçantë ka  pyetur nëse tani edhe Presheva duhet të trajtohet si rast i veçantë,  shkrun Tanjug , transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Joinë”

Ai ka aluduar në deklarata e liderit Jonuz Musliu dhene agencise se lajmeve “Presheva Jonë” 24 ore pas Referendumit te Katalonjës, ku thuhet se Muliu ka pershdnetru ket proces duke këruart nga Beogradi ta njoh Referendumin e popullit autkoton shqiptare ne Luginë?.. “Referendumin e vitit 1992 i mbajtur në Preshevë, ku shpejt pushteti i atëhershëm serb e kishte çrrënjosur, duke mos u bërë fare publike.” kane cituar mediat serbe

Daçiq i kërkoi BE-së të bëjë një deklaratë konkrete mbi të drejtën e Kosovës për të qenë shtet, duke e lidhur me referendumin e dështuar në Kataloni.

Në anën tjetër Lideri i Lëvizjes për Progres Demokratik Jonuz Musliu, ka thënë se Serbia duhet të pranojë referendumin e marsit të vitit 1992, në përputhje me Kartën e OKB-së, e cila garanton vetëvendosjen e popujve indigjenë.

SHPËRNDAJE